"Можемо втратити території": експерт пояснив, чи готовий Захід визнати окупацію України

19 липня 2022, 11:39оновлено 19 липня 2022, 17:28
Незалежно від того, якими будуть домовленості з РФ, всі вони будуть тимчасовими.
Украина, Илия Куса
Україна ризикує втратити частину територій - Ілія Куса / Коллаж ua.depositphotos.com, facebook.com

Глобальні гравці заради втихомирення Путіна можуть спробувати зафіксувати якусь лінію зіткнення, через що Україна ризикує втратити частину територій.

Таке припущення в інтерв'ю Главреду озвучив експерт з питань міжнародної політики та Близького Сходу Українського інституту майбутнього Ілія Куса.

"Це можливий і дуже ймовірний сценарій. Тобто якісь території ми можемо втратити. Мало хто вірить у повну перемогу України. Якщо Україна зможе відвоювати всі території, окуповані після 24 лютого, для нас це буде велика перемога. Я не бачу сьогодні можливості повернути всі території (і Крим в тому числі) – мені здається, у нас немає на це сил і ресурсів. І не буде, тому що ми теж несемо дуже серйозні втрати", - говорить Куса.

При цьому експерт уточнює, що незалежно від того, якими будуть домовленості з РФ, всі вони будуть тимчасовими.

"У всіх схемах, в тому числі, коли ми думаємо, що потім будемо ми поступатися території, що всі ці домовленості - тимчасові. Я не вірю в те, що найближчим часом можливо врегулювати російсько-український конфлікт назавжди", - вважає Куса.

І додає, що в України і Росії будуть зберігатися претензії один до одного.

"Тобто ця війна буде йти в тій чи іншій формі якийсь тривалий період часу. І тому можливі дуже різні ситуації-десь ми втратимо зараз, десь втратимо потім, може бути зараз втратимо, потім повернемо. Це буде тривалий процес, потрібно до цього звикати", - пояснив Куса.

Раніше Главред писав, чи закінчиться війна з відходом Путіна від влади в Росії.

читайте такожРосія провалила план захоплення України, але готує анексію територій після 11 вересня-ГУРПереговори з Росією - інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти