Поки не ослабне система Путіна: експерт пояснив, коли закінчиться війна в Україні

19 липня 2022, 10:02
Ідеологія, яка отруїла російське керівництво і стала основою для знищення України, виходить далеко за рамки фігури Путіна.
Путін, режим Путіна, Ілля Куса
Фігура самого Путіна як фактор ведення війни не є ключовим / Колаж ua.depositphotos.com, facebook.com

Війна в Україні триватиме, поки в Росії залишається функціонувати політична система, створена Путіним. Таку думку в інтерв'ю Главреду висловив експерт з питань міжнародної політики та Близького Сходу Українського інституту майбутнього Ілія Куса.

За його словами, фігура самого Путіна в цьому випадку не є ключовою.

"Його фігура важлива, але ця ідеологія, яка отруїла російське керівництво і стала основою для знищення України, виходить далеко за рамки фігури Путіна. Загалом – то, вона і не у нього в голові народилася - насправді, індоктринація вже самого президента РФ сталася в результаті зміни його оточення в певний момент", - пояснив Куса.

І додав, що навіть якщо самого Путіна завтра не стане, це нічого не змінить.

"Я не вірю в те, що новий російський лідер прийде і скаже: "Все, Путіна немає. Вибачте, ми йдемо". Як це сприйметься російським населенням і взагалі всіма, хто 10-20 років жили в атмосфері "вставання з колін" – тобто в логіці ресентименту і реваншу. Тому я думаю, що до того моменту, поки політична система і умовно те, що називають путінізмом, не почне послаблюватися - поки не зміниться покоління, не прийдуть до влади більш згідливі еліти. Не буду говорити прозахідні або проукраїнські, це нереально - просто ті, з якими можна буде вести нормальний діалог, в тому числі в якійсь більш-менш стабільній і передбачуваній атмосфері", - переконаний Куса.

До тих пір, на думку експерта, між Україною і Росією триватимуть конфлікти, при цьому не обов'язково у формі війни високої інтенсивності, як зараз, але в різних її іпостасях.

читайте такожВійна триватиме до смерті Путіна, а НАТО пора стріляти по Росії - Олександр Доній"Так, як це було до середини двохтисячних років, коли у нас з Росією, за великим рахунком, були постійно якісь конфлікти-то газові, то торговельні. Ось зараз дійшло до війни. В принципі це процес, який накопичувався вже 15 років", - підсумував Куса.

Коли закінчиться війна в Україні - інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти