Морський дрон вдарив біля ватерлінії: з'явилося фото Самума після потужної атаки

16 вересня 2023, 12:59оновлено 16 вересня 2023, 13:56
Після атаки морського дрона Самум відводять в безпечне місце відразу два буксири.
Самум
Корабель РФ Самум підбили в Чорному морі / Колаж: Главред, Фото: УНІАН , mil.ru

У Мережі опублікували фото російського ракетного корабля на повітряній подушці Самум після того, як в нього вдарили в Чорному морі експериментальним морським дроном Служби безпеки України Морський малюк.

Фото підбитого російського військового корабля опубліковано в Twitter Ukrainian Front.

Звернемо увагу, що після атаки морського дрона Самум, ймовірно, не в змозі самостійно пересуватися, тому його відводять в безпечне місце відразу два буксири.

відео дня

"Фотографія буксирування малого російського ракетного корабля на повітряній подушці Самум, який був атакований українськими військово-морськими дронами", - йдеться в повідомленні.

Звернемо увагу, що в районі корми російського ракетного корабля по правому борту проглядається місце пошкодження в районі ватерлінії, ймовірно отримане в результаті атаки морським дроном.

Відзначимо, що судячи з усього фото зроблено в акваторії захопленого окупантами РФ Севастополя.

Самум
Ракетний корабель Самум після атаки морськими дронами / @front_ukrainian

Що відомо про ракетний корабель РФ Самум

Як зазначає видання Defence-ua, російський ракетний корабель Самум відноситься до проекту 1239, у Росії є лише два таких корабля — вони входять до складу Чорноморського флоту РФ.

У Росії заявляли, що ці кораблі на повітряній подушці є "есмінцями за рівнем вогневої потужності", хоча і мають габарити малих ракетних кораблів. Вони озброєні 8 пусковими установками під протикорабельні ракети П-270 "Москіт" і однією 76-мм артустановкою.

Раніше в ПС розповіли, чим вдарили по кораблях ворога в Севастополі. У ЗС розповіли, чим вдарили по кораблях ворога в Севастополі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Чорному морі підбито ракетний корабель РФ. Ракетний корабель РФ Самум був атакований недалеко від входу в Севастопольську бухту.

Раніше ЗМІ розповіли, чим і як вдарили по кораблях окупантів у Севастополі. Удар по кораблях РФ в Севастополі говорить про високу організацію спецоперації українською стороною, пишуть ЗМІ.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти