МЗС звинуватило РФ у посиленні репресій у Криму на тлі пандемії

19 грудня 2020, 20:50оновлено 20 грудня 2020, 00:14
57
Кремль проводить масові заходи військового характеру.
Україна, Крим, прапор
Росія використовує пандемію для посилення репресій у Криму / УНІАН

У Міністерстві закордонних справ заявили, що Росія продовжує репресивну політику щодо жителів Криму, і під час пандемії вона тільки посилилася.

Як говориться на сайті міністерство, таку заяву зробила перший заступник Міністра закордонних справ України Еміне Джеппар 18 грудня під час засідання Ради ООН.

"Росія використовує пандемію коронавірусу для посилення репресивної політики в тимчасово окупованому Криму", - заявила Джеппар.

відео дня

За словами дипломата, на анексованому півострові політичні в'язні, у яких є симптоми коронавірусу, не отримують необхідної медичної допомоги.

Джеппар підкреслила, що Росія не вживає заходів для стримування пандемії на півострові, проводить масові заходи військового характеру, включаючи незаконний призов, а реальні дані щодо кількості хворих і смертей приховує.

У МЗС стурбовані тим фактом, що Кремль обмежує пересування громадян між Кримом і материковою Україною. Дії Москви, додали дипломати, негативно позначаються на демографічній ситуації в Криму і на освітніх правах молоді півострова.

читайте такожТотальна ядерна загроза з Криму: У Міноборони розкрили плани Росії

Новини Криму

  • Нагадаємо, в аннексированном Криму завод "Масандра" пішов з молотка на аукціоні за 5,327 млрд рублів (трохи більше 2 млрд грн або майже 73 мільйони доларів - Ред.). Володарем 100% акцій заводу стало ТОВ "Південний проект", яке є дочірньою компанією банку "Росія".

  • В анексованому Криму обміліли два водосховища, які живлять Південний берег півострова. Через це такі великі міста як Ялта і Алушта, а також 30 населених пунктів - від Фороса до Гурзуфа - переходять з понеділка, 14 грудня, на погодинні графіки подачі води: всього шість годин на добу

  • 12 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що вірить в успіх переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним, в результаті яких анексований Крим і окупований Донбас повернуться під політичний контроль Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти