"Метінвест" продемонструвала ультрасучасний вуз у Маріуполі

23 лютого 2022, 13:24
Будівельні роботи над облаштуванням університетського комплексу йдуть за планом. Навчальний заклад почне працювати цього року.
Метінвест

"Метінвест" показала перші візуалізації нового ультрасучасного університету "Метінвест політехніка" в Маріуполі, який відкриє свої двері для студентів вже у вересні 2022 року.

Побачити те, як буде виглядати сучасний технологічний вуз, можна в репортажі УНІАН.

Університет складатиметься з головного кампусу, гуртожитку та спортивного комплексу. Головний кампус буде дванадцятиповерховим. А на поверхах сучасної будівлі будуть розміщені навчальні класи, лабораторії та бібліотека, на даху – тераса.

відео дня
'Метінвест' продемонструвала ультрасучасний вуз у Маріуполі

Університет "Метінвест політехніка" буде розташований в Маріупольському міському саду. Тому він не походитиме на окрему конструкцію, що вибивається із загальної концепції парку, а стане його логічним продовженням.

Дизайн і архітектурний проект університетських будівель і міського парку розробила нідерландська компанія MASA на чолі з архітектором Хірокі Мацуурою.

"Ми хочемо зробити будівлю університету частиною парку. Воно, звичайно ж, буде виконувати функції університету, але, наприклад, на першому поверсі ми хочемо продовжити парк в саму будівлю", – зазначав головний архітектор проекту.

На представлених компанією "Метінвест" візуалізаціях продемонстрований вестибюль університету, буфетна зона, конференц-зал, бібліотека, зали для нарад, лекторії, аудиторії та лабораторні кабінети навчального закладу, а також кімнати гуртожитку.

Також представлені макети майбутнього спортивного комплексу, що включає в себе футбольне, волейбольне та баскетбольне поля, тренажери і бігову доріжку, а також перетвореного парку, що оточує студентське містечко.

'Метінвест' продемонструвала ультрасучасний вуз у Маріуполі
'Метінвест' продемонструвала ультрасучасний вуз у Маріуполі

Зазначається, що основним матеріалом, який використовується в будівництві та дизайні університету, стала сталь. Вона завдяки своїй пластичності і стійкості дозволила університетському корпусу виглядати стильно, сучасно і, в той же час, не дуже громіздко, при цьому, ідеально поєднуючись з парковим ландшафтом. А головною "родзинкою" проекту будуть великі вікна в підлогу, що дозволяють денного світла безперешкодно проникати в приміщення, роблячи їх візуально ширше і легше.

Загальні інвестиції у відкриття нового університету "Метінвест" склали більш, ніж 30 мільйонів євро.

"Тут навчатимуться кращі студенти з усієї України. Ми в цьому впевнені. "Метінвест політехніка" - заявка на майбутнє, сигнал про те, що група "Метінвест" в Україні всерйоз і надовго. Цими інвестиціями ми говоримо про свою впевненість у стабільності та розвитку нашої України", - заявляє генеральний директор" Метінвесту " Юрій Риженков.

Також в компанії відзначають, будівельні роботи над облаштуванням парку та університетського комплексу йдуть за планом, і вже в липні всі бажаючі студенти зможуть подати свої документи в приймальну комісію "Метінвест політехніки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти