Туристична перлина: в Україні стартували роботи з відродження "Хортиці"

9 червня 2021, 16:14
Реконструкція "Хортиці" дозволить зробити національний пам'ятник туристичною перлиною всієї України.
Туристична перлина: в Україні стартували роботи з відродження 'Хортиці'
Реконструкція "Хортиці" дозволить зробити цей національний пам'ятник туристичною перлиною всієї України / Фото Марина Григоренко

В Україні стартували роботи з відродження національного заповідника "Хортиця", за підтримки міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи "Метінвест", державного та обласного бюджетів.

"Фактично вже розпочато роботи. Завдяки підтримці "Метінвесту" у нас з'явилася проектна документація на розробку цих об'єктів, на реконструкцію музею" історії запорізького козацтва", на реконструкцію" Кургану єдності України поруч з музеєм". І ми маємо дуже непоганий темп розвитку цих об'єктів. Зараз у нас завдання запустити вже будівельний етап робіт", - повідомив в ефірі телеканалу Україна 24 директор заповідника Максим Остапенко.

За його словами, реконструкція "Хортиці" дозволить зробити цей національний пам'ятник туристичною перлиною всієї України.

відео дня

"Хортиця - це більше тисячоліття духовної історії. Стародавнє святилище, слов'янське поселення, Запорізька Січ - всі ці речі пов'язані з островом, про них треба розповісти нашій країні. Цей острів, розташований посеред Дніпра, символічно може об'єднати і правий, і лівий береги Дніпра, що дуже потрібно для нашої країни", - зазначив він.

"Мені здається, тут співпраця Міністерства культури, нашого заповідника, обласної адміністрації, "Метінвесту", воно якраз допоможе вийти на абсолютно новий рівень сприйняття культурної спадщини для нашої держави", - додав він.

Крім того, міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко також зазначив, що реалізація цього проекту є унікальним прикладом державно-приватного партнерства.

"Я сподіваюся, що той приклад, який існує саме на Хортиці, він є прекрасним і унікальним. Коли об'єднані інтереси і суспільства, і влади центральної, і бізнесу відповідального "Метінвесту", - зазначив Ткаченко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти