Метінвест більш ніж удвічі збільшив виплату податків - за 2021 рік бюджет України отримав 52,7 млрд

1 лютого 2022, 12:21
Метінвест
Метінвест

Група компаній "Метінвест" з урахуванням асоційованих компаній та спільних підприємств у 2021 році перерахувала до бюджетів усіх рівнів в Україні 52,7 млрд грн податків і зборів.

Як повідомили у пресслужбі компанії, минулий рік став рекордним за сумою виплачених податків за всю історію існування "Метінвесту" - до бюджету компанія виплатила в 2,4 рази більше, ніж у 2020 році.

"Цьому посприяли сприятлива ринкова ситуація і підвищення операційної ефективності компанії. Як один з найбільших платників податків в країні ми раді зробити свій внесок у підтримку економіки країни, здоров'я і добробуту українців під час пандемії коронавірусу", – прокоментував генеральний директор Групи "Метінвест" Юрій Риженков.

відео дня

Зокрема, з цієї суми податок на прибуток склав майже 33 млрд грн, що більш ніж у шість разів перевищує позаторічний показник, а єдиний соціальний внесок досяг 5,7 млрд грн, що на 10% більше у порівнянні з 2020 роком. Податок на доходи фізичних осіб при цьому склав 5,2 млрд грн, що на 11% більше аналогічних виплат 2020 року.

Плата за користування надрами зросла на третину по відношенню до позаминулого року – до 2,9 млрд грн, розмір виплат екологічного податку склав 894 млн грн, а плата за землю – 857 млн грн, повідомили в прес-службі компанії.

Варто нагадати, що у 2020 році "Метінвест" збільшив виплату податків і зборів на 5% в порівнянні з 2019 роком – до 22,1 млрд грн. При цьому за 15 років роботи група компаній перерахувала до бюджетів усіх рівнів 165 млрд грн.

Ще на початку пандемії коронавірусу "Метінвест" відмовився від податкових канікул, наданих бізнесу. Сума податків, виплачених підприємствами групи до місцевих бюджетів у пільговий період, перевищила 50 млн грн (податок на землю та податок на нерухомість). Це також дозволило містам забезпечувати лікарні всім необхідним, виплачувати зарплату працівникам комунальних підприємств і проводити протиепідемічні заходи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти