Металургія допомагає країні наповнювати бюджет та створювати нові робочі місця, – експерт

2 вересня 2021, 16:09
Розвиток металургійної галузі в Україні дає поштовх розвивати ще 4-5 галузей економіки, запевняє політолог Микола Давидюк.
Металургія допомагає країні наповнювати бюджет та створювати нові робочі місця, – експерт
Розвиток металургійної галузі в Україні / Ілюстрація REUTERS

Розвиток металургійної галузі в Україні дозволяє за собою розвивати ще 4-5 галузей економіки, паралельно забезпечуючи приплив валюти в країну. Таку думку висловив політолог Микола Давидюк, йдеться в сюжеті "5 каналу".

Давидюк зазначив, що металургія – це та галузь, яка допомагає країні наповнювати бюджет, ще з часів Союзу. Також металургійна галузь створює нові робочі місця і забезпечує приплив валюти в країну.

"Зрозуміло, що ця галузь створює велику кількість – сотні тисяч – робочих місць для громадян, які залучені в цій галузі. Важливо і те, що це зовнішні ринки. Це приплив доларового кешу в країну", – уточнює політолог.

На думку експертів, така динаміка і показники дають впевненість у виконанні закладених у головному кошторисі маяків. А, головне, Україна зможе безболісно розрахуватися з боргами. Адже, як повідомляється, лише у вересні уряду на це знадобиться понад 100 млрд, а до кінця року – понад 250 млрд грн.

Зокрема, найбільша в Україні гірничо-металургійна компанія "Метінвест" у І півріччі сплатила до бюджету понад 500 млн доларів податків і зборів, що вже традиційно підкреслило її статус лідера серед приватних компаній за обсягами податкових відрахувань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти