Метал саркофагу ЧАЕС може прослужити ще 100 років - експерти

26 квітня 2021, 14:48
Якість конструкції контролювали 45 країн і організацій.
Метал саркофагу ЧАЕС може прослужити ще 100 років - експерти
УНІАН

Укриття, встановлене над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції, може прослужити принаймні ще 100 років. Про це розповіли італійські фахівці компанії Metinvest Europe, повідомляє 5 канал.

"100 років для металу - довгий термін служби, його корозійні властивості повинні були забезпечувати весь термін експлуатації об'єкта. Для цього сталь виплавляли під дуже суворим контролем, забезпечувалося досягнення визначення хімічних елементів, які гарантували саме такий термін експлуатації", - зазначив директор з маркетингу групи "Метінвест" Роман Курашев.

Він додав, що сляби, вироблені на комбінаті "Азовсталь", відправлялися до Італії. "Там перекочувалися на заводі "Тремітал" - і після цього проходили спеціальну термообробку", - сказав Курашев.

відео дня

У свою чергу, директор Metinvest Europe Роберто Ре заявив, що кінцевий продукт був досить досконалим з точки зору хімічного складу, однак, крім того, готовий лист повинен був пройти нормалізацію, інтенсивні випробування на удар і випробування ультразвуковим методом.

За словами експертів, це означає, що нове укриття для енергоблоку ЧАЕС зможе убезпечити населення від радіоактивного випромінювання і зараз, і в майбутньому. У компанії "Метінвест" також стверджують, що якість виготовлення і установки конструкції на ЧАЕС контролювали 45 країн і організацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти