Місцеві напали на співробітника ТЦК: що відомо про скандал у Ворохті

4 липня 2024, 20:24
241
Попри те, що блокпост був прибраний, представники ТЦК і надалі будуть перевіряти документи всіх хто туди приїздить.
Місцеві напали на співробітника ТЦК: що відомо про скандал у Ворохті
У Ворохті напали на співробітника ТЦК / колаж: Главред, фото: armyinform.com.ua, ua.depositphotos.com

У Ворохті прибрали блокпост, через який виникла сутичка між місцевим населенням та представниками ТЦК. Про це повідомляє ОК "Захід".

"Ситуація наступна: на в’їзді у Ворохту стоїть блокпост, який перевіряє документи. Через це місцеві жителі заявляють, що на курорт не їдуть особи, що уникають свого конституційного обов’язку служби в армії", - розповіли військові.

Зазначається, що сьогодні місцеві жителі Ворохти почали конфлікт в ході якого напали на військовослужбовця ТЦК та побили його машину.

відео дня

"Даний військовослужбовець був поранений та воював за "подібних осіб". Така подяка... Нам не зрозуміло, проти чого протестують місцеві жителі? Проти своїх же односельчан, які воюють зараз і захищають нашу країну? Проти сотень тисяч чоловіків, які ризикують життям і воюють за нашу державу? Можливо, місцеві протестують взагалі проти України? Ці питання риторичні", - йдеться в повідомленні.

Там також додають, що попри те, що блокпост був прибраний, представники ТЦК і надалі будуть перевіряти документи всіх хто туди приїздить.

"У нас іде війна. І всі чоловіки на фронті, або у відпустці з фронту. От ті, що у відпустці, можуть спокійно приїхати та відпочити. Ніхто їх не чіпає", - заявили військові.

ТЦК та СП

Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки — орган військового управління України, що веде військовий облік та здійснює мобілізацію населення. Починаючи з 2022 року ТЦК та СП повністю замінили собою колишню систему військових комісаріатів, пише Вікіпедія.

Мобілізація в Україні - що відомо

Нагадаємо, в Україні 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Однак у деяких категорій українців є право на виключення з військового обліку (підстави для якого прописані в "Правилах військового обліку").

Наразі відомо, що серед тих людей, які оновили свої дані від 18 травня, є 1 мільйон і 100 тисяч військовозобов’язаних, які придатні до призову.

Крім того, в Україні розширили список категорій військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти