Мерія Чернігова планує єдиною у країні підняти тарифи на опалення

29 жовтня 2021, 17:21
Мерія Чернігова планує єдиною у країні підняти тарифи на опалення

Керівництво міста Чернігова розглядає можливість підняття тарифів на тепло протягом поточного опалювального сезону. Це суперечить пунктам Меморандуму про непідвищення тарифів, який раніше підписали представники усіх областей. Про це стало відомо під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулося в Одесі у п'ятницю, 29 жовтня.

В ході засідання, на якому головував президент Володимир Зеленський, керівники кожної обласної державної адміністрації прозвітували про те, що регіони дотримуються Меморандуму, який зафіксував тарифи на опалення для населення на рівні попереднього опалювального сезону.

Однак у Чернігові міська влада розглядає можливість підвищення тарифів, зазначив заступник голови ОП Кирило Тимошенко.

відео дня

"В усіх областях усі голови міст виконують Меморандум по тарифах для населення, який був підписаний місяць тому. Тарифи для населення не підвищуються. Але у нас є одна ситуація у Чернігівській області: мер міста Чернігів пан Атрошенко збирається все-таки єдиним в Україні підвищити тарифи на опалення", - сказав він.

Голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус пояснив, що у Чернігові працюють два великі теплопостачальні підприємства, які надали міській владі пропозиції про підвищення тарифів. Рішення ще має розглянути профільна депутатська комісія.

Президент Зеленський доручив заступнику керівника ОП Кирилу Тимошенку, голові Чернігівської ОДА В'ячеславу Чаусу та голові правління Нафтогазу Юрію Вітренку забезпечити у Чернігові виконання пунктів Меморандуму. Крім цього, він запропонував залучити до розв’язання проблеми РНБО.

"Я хотів би попросити секретаря Ради національної безпеки та оборони нам запропонувати якесь рішення у разі, якщо ми всі один одного не почуємо. Якесь рішення, пропрацьоване з фахівцями – з міністром енергетики, з прем'єр-міністром і керівником Нафтогазу. Якесь рішення, яке буде підтримувати саме людей, незважаючи на те, в якому місті вони живуть і хто у них менеджер міста", - заявив Зеленський.

Меморандум про непідвищення рівня тарифів було підписано 30 вересня під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке пройшло у Києві під головуванням президента Володимира Зеленського. Було встановлено, що до кінця опалювального сезону тарифи на тепло та гарячу воду не зростатимуть. Ціна газу становитиме 7,4 грн за 1 куб. м для населення та 13,6 грн за 1 куб. м для бюджетних установ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти