Матрос Віталій Скакун ціною життя підірвав міст і зупинив просування танків РФ

25 лютого 2022, 11:09
Віталій Скакун підірвав Генічеський автомобільний міст і допоміг зупинити просування танкової колони росіян. Сам врятуватися не встиг.
Віталій Скакун
Віталій Скакун пожертвував своїм життям при обороні України / Фото facebook.com/GeneralStaff

Інженер окремого батальйонуматрос Віталій Скакун пожертвував своїм життям, щоби підірвати Генічеський автомобільний міст і зупинити просування танкової колони росіян. Його героїчний вчинок значно сповільнив просування ворога, що дозволило підрозділу передислокуватися і організувати оборону.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що одним з найважчих місць на карті України став Кримський перешийок. Там ворога зустрів окремий батальйон морської піхоти. Щоби зупинити просування танкової колони, було ухвалено рішення про підрив Генічеського автомобільного мосту.

Виконати це завдання зголосився інженер окремого батальйону матрос Скакун Віталій Володимирович.

відео дня

"Міст був замінований, але піти звідти він не встиг. За словами побратимів, Віталій вийшов на зв'язок і повідомив про те, що підриває міст. Одразу ж пролунав вибух. Наш побратим загинув", - йдеться у повідомленні.

Командування морської піхоти клопотатиме перед вищим командуванням про присвоєння матросу Скакуну Віталію Володимировичу державної нагороди.

"Російські окупанти, знайте, під вашими ногами горітиме земля! Ми будемо боротися, поки живемо! І поки живі - будемо битися", - заявили в Генштабі ЗСУ.

Як повідомляв Главред, захисники України відбили атаку російських військ на чернігівському напрямку і безпосередньо на підході до Чернігова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти