Масована атака на Київ: усі подробиці

25 листопада 2023, 06:53оновлено 25 листопада 2023, 10:26
У житловому будинку в Солом'янському районі Києва в результаті падіння уламків БПЛА сталося руйнування на другому поверсі п'ятиповерхівки.
Масована атака на Київ: усі подробиці
Масова атака на Київ / Колаж: Главред, фото: ДСНС, скріншот Shahed-136

У ніч на 25 листопада Росія влаштувала масовану атаку на Київ.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, під час нічної атаки росіян на столицю в двох районах Києва впали уламки безпілотників.

В результаті виникла пожежа в дитячому садку. Крім того, уламки від "Шахедів" влаштували пожежу і руйнування в багатоповерхівці в Солом'янському районі столиці.

відео дня

"У Печерському районі столиці падіння уламків збитого БПЛА. Всі служби слідують на місце. Виклики медиків у Солом'янському районі. Бригади виїхали", - повідомив мер Києва.

Пожежа в дитячому садку

В наслідок падіння уламків безпілотника в Солом'янському районі Києва сталося загоряння на території дитячого садка.

"В результаті збиття ворожих БПЛА і падіння уламків в Солом'янському районі сталося загоряння на території дитячого садка. Інформація про постраждалих уточнюється. Задіяні всі екстрені служби", - повідомив начальник КГВА Сергій Попко.

Вибухами пошкоджено кілька будинків

За словами Попко, в Солом'янському районі в деяких будинках зафіксовано пошкодження вікон в квартирах.

"Внаслідок збиття ворожих БПЛА у Солом'янському районі, в окремих будинках зафіксовано пошкодження вікон у квартирах. Перебуваєте в укриттях, тримайтеся подалі від вікон і скла. Бойова робота сил ППО триває", - повідомив Попко.

"У житловому будинку в Солом'янському районі в результаті падіння уламків БПЛА сталося руйнування на другому поверсі п'ятиповерхівки. Рятувальники здійснюють роботи з деблокування двох жінок", - повідомив мер Києва.

Станом на 6:48 начальник КДВА Попко повідомив про загоряння нежитлового приміщення.

"В результаті відбиття атаки ворожих БпЛА на Київ, в Солом'янському районі сталося загоряння в нежитловому приміщенні на площі 100 м2. Інформація про постраждалих уточнюється. Атака ворожих дронів ще не закінчилася. Перебуваєте в укриттях до відбою", - написав Попко.

Вибухи в Києві
Вибухи в Києві / скріншот

Уламки "Шахеда" впали на багатоповерхівку в Києві

Мер Києва Кличко повідомив, що уламки безпілотника впали на багатоповерховий будинок. Рятувальники та медики їдуть на місце.

"У Дніпровському районі уламки збитого БПЛА впали на багатоповерхову будівлю. Рятувальники і медики слідують на місце", - написав мер.

Сергій Попко додав, що почалося задимлення верхніх поверхів багатоповерхівки.

"В результаті падіння уламків збитих повітряних цілей, в Дніпровському районі міста є задимлення на верхніх поверхах багатоповерхівки", - написав Попко.

Пізніше Віталій Кличко повідомив, що в багатоповерхівці в Дніпровському районі невеликий уламок дрона впав на сходову клітку верхнього поверху.

"Загоряння немає. Постраждалих поки не виявили. Рятувальники оглядають дах і технічний поверх будинку", - додав він.

Кличко про атаку на Київ
Кличко про атаку на Київ / скріншот

Уламок безпілотника впав на багатоповерхівку в Голосіївському районі

"У Голосіївському районі уламок БПЛА впав на чотириповерховий житловий будинок. Рятувальники прямують на місце", - повідомив мер Києва Віталій Кличко у Telegram.

Масована атака на Київ: усі подробиці
Атака на Київ / скріншот

Пізніше мер Віталій Кличко опублікував повне зведення щодо ранкової атаки дронами, яку російські окупанти здійснили по Києву вранці 25 листопада. Зокрема, він пише, що внаслідок російської атаки на столицю постраждали 5 осіб, серед них 11-річна дитина. Усі вони отримали медичну допомогу на місцях або в травмпункті, без подальшої госпіталізації.

Масована атака на Київ: усі подробиці

Нагадаємо, 19 листопада Росія масовано атакувала Україну дронами - у Києві лунали вибухи. Безпілотники запустили кількома групами з різних напрямків - постійно змінювали вектори руху за маршрутом.

Раніше військовий експерт порталу Defense Express Іван Киричевський в інтерв'ю Глареду оцінив загрозу появи в окупантів нових безпілотників. Він звернув увагу на те, що раніше Іран анонсував появу дронів Shahed з турбореактивними двигунами.

Речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Гнат розповів про те, яка ситуація з використанням дронів в ході бойових дій в Україні. За його словами, Україна знаходиться в кращій позиції з питання дронів порівняно з РФ, адже ЗСУ користуються допомогою заходу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти