Масований прорив оборони піхотою: експерт про сценарій нового штурму Києва

3 лютого 2024, 17:24
Фронт насичений FPV-дронами, їх використовують в атаці та розвідці, нагадав Павло Нарожний.
Російські військові, вибух
Павло Нарожний оцінив потенціал окупантів РФ / Міноборони РФ, УНІАН

Повторний масштабний наступ росіян на Київ і на півдні України на сьогодні виглядає проблематичним, заявив військовий експерт Павло Нарожний.

Основна проблема для окупантів - прорив української оборони, підкреслив він у коментарі Фокусу.

Водночас експерт нагадав, що в районі Роботиного Запорізької області зосереджено близько 70 тисяч наших бійців.

відео дня

"Так, вони втомлені, їм не вистачає снарядів, але все ж це потужна сила. У ЗСУ є запаси і на інших напрямках, їх можна перекинути. Фронт насичений FPV-дронами, їх використовують в атаці та розвідці. Бронетехніка противника буде легкою ціллю для них. Прорвати оборону можна великою кількістю піхоти, але доведеться проходити мінні поля", - зазначив він.

Співрозмовник нагадав, що окупанти вже кілька місяців безуспішно і з великими втратами намагаються захопити Авдіївку Донецької області, незважаючи на те, що вона набагато зручніша для ЗС РФ у плані наступу - близький кордон із Росією, і можна легко перекидати боєприпаси і техніку.

"У ворога також нестача в людському ресурсі. Так, їх більше, але для прориву оборони потрібно зібрати в 5-6 разів більше людей і всі вони повинні бути готові вмирати на мінних полях", - додав Нарожний.

Раніше в ОП назвали помилки контрнаступу і розкрили стратегію нової атаки ЗСУ. Стратегія незмінна, а оперативно-тактичні рішення мають змінюватися, каже Михайло Подоляк.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський розповів про загрозу Третьої світової та терміни закінчення війни. Геополітично та фінансово можна зупинити Росію у війні, переконаний глава держави.

Як повідомлялося раніше, Зеленський назвав чисельність армії України. За словами головнокомандувача країни, йдеться про 880 тисяч солдатів. Про це він розповів в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти