Макрон приїде до Києва на зустріч із Зеленським, за день до цього - поговорить з Путіним

4 лютого 2022, 09:06
Еммануель Макрон планує відвідати Росію 7 лютого, а 8 лютого лідер Франції відправиться в Україну.
Зеленський, макрон
Еммануель Макрон 8 лютого зустрінеться з Володимиром Зеленським / Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон 8 лютого відвідає Україну і зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським.

За день до візиту до Києва - 7 лютого - Макрон відвідає Росію та проведе переговори з президентом Путіним, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на Єлисейський палац.

"Макрон прямує до Росії в понеділок і в Україну у вівторок", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Главред, 3 лютого президент України Володимир Зеленський і президент Франції Еммануель Макрон провели другу телефонну розмову за тиждень. Як заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, президенти обговорювали активізацію нормандського формату.

Раніше - 28 січня - відбулася телефонна розмова президента Франції Еммануеля Макрона і господаря Кремля Володимира Путіна. За підсумками переговорів Кремль випустив заяву, а в Єлисейському палаці деталей не повідомили.

Москва повідомила, що Путін і Макрон обговорили питання безпеки. Як стверджують у Кремлі, Путін заявив про ігнорування США і НАТО вимог Росії щодо "гарантій безпеки". Йдеться про нерозширення Альянсу, відмову України від вступу у військово-політичний блок Заходу і повернення інфраструктури організації на позиції 1997 року.

Зазначимо, серія візитів іноземних лідерів в Україну продовжиться. Зокрема, 14 лютого Україну з офіційним візитом відвідає канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW з посиланням на Відомство друку та інформації уряду Німеччини.

Видання Sueddeutsche Zeiatung також повідомило, що Шольц планує візит до Києва 14 лютого, а наступного дня, 15 лютого, поїде до Москви.

Напередодні Шольц заявив, що зустрінеться для переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним. Водночас, про переговори в Києві Шольц не повідомив.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти