Ляшко пояснив, навіщо в Україні запроваджують локдаун з 8 січня

31 грудня 2020, 18:03
977
Головний санітарний лікар України розповів про локдаун.
Ляшко пояснив, навіщо в Україні запроваджують локдаун з 8 січня
Ляшко розповів подробиці про локдаун / УНІАН

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, чому Кабмін вирішив запровадити локдаун у січні. За його словами, якщо у Великобританії статистика захворюваності зросла до 42 тисяч випадків на добу, то в Україні вона зменшилася до 5-7 тисяч.

Головний санітарний лікар України зазначив, що тенденція захворюваності на COVID-19 в Україні в грудні показує зниження кількості інфікованих на відміну від країн Європи, тому жорсткий карантин доцільніше вводити в січні.​

При цьому Ляшко зазначив, що збільшення захворюваності прогнозується на кінець січня – середину лютого. У цей час традиційно розпочнеться сезон грипу та ГРВІ.

читайте такожКоронавірус пішов на спад: Степанов зробив заяву щодо січневого локдауну

"Вважаємо, що цей локдаун допоможе зменшити на 80 відсотків кількість випадків зараження COVID-19. Тому хочемо збити їх до мінімуму, щоб передбачуване збільшення не перевищило можливості і потужності системи охорони здоров'я", - сказав Ляшко в інтерв'ю Факт.

Карантин на Новий рік в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • В Україні 19 грудня запрацювала постанова уряду, яка передбачає посилення карантинних заходів на свята. Згідно з документом, заклади громадського харчування мали працювати на Новий рік до 01: 00.
  • Кабмін 24 грудня опублікував нову постанову №1301 від 23 грудня, якою дозволив роботу закладів сфери громадського харчування у новорічну ніч до 7 ранку.
  • Глава МОЗ Максим Степанов заявив, що скасування посиленого карантину в січні не буде, а закладам дозволили працювати в новорічну ніч, так як у відомстві не вірять в закриття кафе і ресторанів після першої години ночі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти