Кучма пояснив, чому Конституція треба змінювати

28 червня 2021, 19:10оновлено 28 червня 2021, 23:19
Кучма згадав, що процес прийняття основного закону країни був довгим і важким, однак це аж ніяк не може бути перешкодою для можливих нововведень.
Кучма
Леонід Кучма / УНІАН

Колишній президент України (1994-2004) Леонід Кучма висловився про доцільність внесення змін до Конституції. Його процитувало агентство Інтерфакс-Україна.

"Як і будь-який складний організм, Конституція повинна розвиватися, вдосконалюватися. Конституцію можна і потрібно міняти за вимогами часу. Але відбуватися це може тільки в життєвих інтересах українського народу, а не в результаті примх або зловживань когось "нагорі"", - пояснив свою позицію Кучма.

Кучма згадав, що процес прийняття основного закону був довгим і важким, однак це не може бути перешкодою для можливих нововведень, які відповідали б запитам сучасного суспільства.

Колишній президента також підкреслив, що Конституція щодня захищає суспільство і кожного громадянина, проте суспільство також має захистити її від корисливих посягань правлячих еліт.

читайте такожЗМІ дізналися, чому Кучма перестав очолювати українську делегацію в ТКГ

Нагадаємо, раніше Леонід Кучма заявив, що Росія намагалася захопити Крим ще в 2003-му, але тоді півострів силами офіційного Києва вдалося відстояти.

Експрезидент згадує, що Україна перекинула на спірний острів Тузла кілька сотень прикордонників і зміцнила оборону, а загони морської піхоти привели в боєготовність на катерах, які курсували в Керченській протоці.

Кучма стверджує - він наказав у разі порушення росіянами кордону України відкривати вогонь на поразку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти