Поступки ЄС в обмін на кредитний транш у 600€ млн: Шмигаль анонсував ініціативу

24 липня 2020, 11:08
В Україні ліквідують Державну фіскальну службу.
Шмигаль
В Україні до кінця 2020 року ліквідують ДФС - Шмигаль / УНІАН

Створену замість Міністерства доходів і зборів у 2014 році Державну фіскальну службу ліквідують в рамках реформи податкової служби. Це вимога для отримання Україною другого траншу за умовами 1,2€ мільярдного кредиту від ЄС.

Про це заявив прем'єрміністр України Денис Шмигаль під час свого візиту у Брюссель.

За словами глави уряду, Київ виконає вимогу Брюсселя з метою отримання другого траншу від ЄС у розмірі 600 мільйонів євро.

відео дня

ДФС повинна припинити існування до кінця 2020 року.

"До кінця року ми повинні затвердити концепцію реформування державної податкової служби", - додав Шмигаль.читайте такожТоргівля суверенітетом за намисто: чому нові кредити МВФ – не привід для радості

Також він підкреслив, що у нового податкового органу не буде силових повноважень, а всі дані щодо порушень у сфері фінансів будуть передаватися відповідним компетентним органам.

Нагадаємо, вчора, 23 липня, прем'єрміністр Денис Шмигаль і глава Мінфіну Сергій Марченко підписали меморандум з Єврокомісією, в рамках якого Україна повинна отримати 1,2 мільярда євро кредитної допомоги від Євросоюзу. Перший транш Київ отримає після того як будут вирішені всі бюрократичні процедури, однак для отримання другої частини грошових коштів потрібно буде виконати низку умов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти