Кравчук відповів на нахабну заяву Путіна щодо Донбасу і звинуватив РФ

21 грудня 2020, 04:30
Росія гальмує будь-які питання, заявив Леонід Кравчук.
Леонід Кравчук
Леонід Кравчук / УНІАН

На переговорах у рамках Тристоронньої контактної групи по Донбасу Росія пов'язує всі соціальні та економічні питання з політичними, заявив перший президент України, глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

Таким чином він прокоментував в ефірі каналу Україна 24 заяву президента Росії Володимира Путіна, який сказав, що врегулювання конфлікту на Донбасі залежить від України.

Як приклад він навів ситуацію в соціально-кономічній підгрупі Мінського процесу.

"На засіданні підгрупи жодного разу не було якихось гострих суперечок, всі питання ставила Україна і пропонувала конкретні дії — на транспорті, в цілому у всіх соціальних питаннях. Ми виходили на загальну дискусію, Росія та ОРДЛО знаходили причини для того, щоб цього не робити. І все це пов'язувалося з розв'язанням політичних питань, мовляв, буде скасований закон про місцеві вибори - ми будемо розглядати це питання, це прямо говорилося з екрана", — сказав він.

Екс-президент підкреслив, що Україна при кожному випадку вносить практичні пропозиції.

"Але повторю: саме Росія пов'язувала будь-які питання - обміну утримуваними особами, економічні питання, гуманітарні - з політичними питаннями, які ніякої прив'язки там зовсім не мають", — додав Кравчук.

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

  • У понеділок, 7 грудня, президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили дотримання перемир'я на Донбасі.
  • Як повідомляє прес-служба Кремля, лідери країн із задоволенням констатували, що в цілому дотримується перемир'я на Донбасі
  • До того прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив - ситуація з військовим конфліктом в Нагірному Карабасі нітрохи не свідчить про те, що Київ може провести військову операцію з повернення Донбасу до складу України.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти