Екс-головний санітарний лікар пояснив, чи можна випускати заробітчан за кордон

14 травня 2020, 22:17оновлено 14 травня 2020, 22:50
Експерт вважає, що коронавірус не так небезпечний для людей, як безгрошів'я і голод.
Заробітчани
Заробітчани можуть їхати на роботу, незважаючи на пандемію / УНІАН

Колишній головний санітарний лікар України, кандидат медичних наук Святослав Протас висловив думку, що виїзд заробітчан на роботу за кордон під час пандемії коронавіруса не є додатковим ризиком, тому заборони можна назвати абсолютно невиправданими.

"Ризик людям померти від голоду набагато більше. Фактично, ризик зараження коронавірусом що за кордоном, що в Україні для цих людей - однаковий. Інфекції не мають кордонів і коронавірус це наочно продемонстрував", - сказав він під час чату у Главреді.

За словами експерта, на географію поширення Covid-19 виїзд людей на заробітки, зрозуміло, може вплинути. Однак не настільки це все суттєво, щоб відмовлятися від джерела доходу для сім'ї.

відео дня

"Це залежить від характеру збудника, шляхів його передачі. Можливо, це мінімізує темпи поширення і географію захворюваності, але в загальному плані це не впливає на результат", - підсумував він.

Нагадаємо, Протас повідомив, що для того, щоб не допустити переходу китайського коронавіруса у важку форму, застосовуються неспецифічні заходи профілактики.

Раніше педіатр, кандидат медичних наук Євген Комаровський розповів, що ймовірність зараження коронавірусом з Китаю і тяжкість захворювання прямо пов'язані з кількістю вірусів, які потрапили в організм. Лікар зазначив, що вбивчу дозу вірусу, зокрема, можна підхопити у вагоні метро і в храмі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти