Контрудар у тил ра**истам: аналітик розкрив деталі диверсійної операції ЗСУ

31 травня 2022, 16:24оновлено 31 травня 2022, 17:20
ЗСУ вдарили в тил лінії фронту РФ між Білою Криницею і Новогригорівкою.
Донбас, розвідка, ЗСУ
ЗСУ провели диверсійну атаку на Херсонщині / facebook.com/alla.push

Контрудари Збройних сил України по позиціях російських окупантів у Херсонській області є "ідеальною диверсійною операцією", заявив військовий аналітик Том Купер.

Як пише він у своєму блозі, причиною є те, що на БТГ російських військ припадає занадто багато території.

Експерт пояснив, що зазвичай одна середня БТГ повинна захищати лінію фронту в 7-8 км, а у ворога одна БТГ захищає 20-25 км фронту. Однак незважаючи на це ЗС РФ має досить живої сили і дві лінії оборони навколо Херсона, а третя зараз активно споруджується.

Контрудар ЗСУ на південному напрямку

Він пише, що бійці 60-ї та 63-ї бригад ЗСУ добре себе показали за останні два дні. Спочатку вони звільнили Давидів Брід, зробили помилковий удар в південному напрямку, щоб повернути на схід.

А потім вдарили в тил лінії фронту РФ між Білою Криницею і Новогригорівкою. Завдяки цьому проникнення за лінію фронту вже настільки ж глибоко, настільки і широко. Однак ЗС РФ зупинили просування на рубежі між Сухим Ставком і Брускінським.

Другий напрямок для ЗСУ знаходиться в районі Снігурівки. Разом з тим Купер впевнений в тому, що тут не має сенсу атакувати позиції РФ в лоб.

Він додав, що крім звільнення Давидова Броду ніяких візуальних підтверджень про події на тій території немає. Хоча їх виявилося достатньо, щоб ЗС РФ панічно покинули Миколаївку.

читайте також"ПВК-шники всі полягли": ра**исти скаржаться на втрати і бояться воювати проти ЗСУ

Раніше повідомлялося про те, що бійці Збройних сил України на півдні України, на Херсонському і Запорізькому напрямках, змогли просунутися вперед в середньому на 8-10 км.

Як повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко В ефірі національного телемарафону, про успішні дії Захисників України стало відомо ввечері в неділю, 29 травня.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти