Концесії в портах і нова інфраструктура: Кубраков розповів про пріоритети в морській галузі

20 травня 2021, 17:15
Міністр пообіцяв нові концесії в портах і залучення грошей в оновлення основних фондів морського і річкового транспорту.
Кубраков, Укравтодор
Facebook / Олександр Кубраков

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков вважає одним з пріоритетів на посаді глави відомства відновлення портової інфраструктури та оновлення основних фондів. Крім того, він також має намір вирішити проблему з монополізацією послуг з видачі закордонних паспортів морякам. Про це Кубраков заявив, виступаючи перед народними депутатами в четвер перед голосуванням за його кандидатуру на посаду міністра.

"Серед пріоритетів морського і річкового транспорту - це перш за все відновлення портів. Адже тут так само, як і в Укрзалізниці, рівень зносу основних фондів сягає 80-90%. Держава не може не звертати уваги на цю проблему. Я розумію, що був період, коли 90% дивідендів АМПУ забиралося в бюджет і це було нормально. Але почалася війна і ми вже втрачаємо критичну інфраструктуру, тому це теж частина цих коштів повинна спрямовуватися на оновлення портів", - заявив Кубраков.

Другий пріоритет, за словами міністра - це проведення концесійних конкурсів для залучення інвесторів у морські порти України. "Цю практику будемо продовжувати, я розумію, що до цього є довіра, це прозорий механізм залучення інвесторів", - заявив міністр.

відео дня

Він також додав, що важливим пріоритетом є проблема видачі паспортів нашим морякам. "Я розумію, що ця проблема терміново повинна бути вирішена. Цей ринок треба зробити цивілізованим. Є хороший приклад, як у нас колись в країні отримували закордонні паспорти, сервіс був такий не зовсім хороший з боку держави. Але в один рік це все змінилося і всі зараз забули проблему. Зараз є ДП "Паспорт-сервіс" і можна піти і в будь-якому куточку країни отримати нормальний паспорт, за нормальною процедурою, заплативши всі збори офіційно в банківському відділенні", - сказав Кубраков.

Відповідаючи на запитання народних депутатів про цю проблему, міністр підкреслив, що його орієнтир - десятки компаній, які повинні надавати такі послуги морякам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти