Компанія Метінвест навесні підвищить зарплати на своїх підприємствах

16 лютого 2022, 15:00оновлено 16 лютого 2022, 15:44
Очікується, що у 2022 році компанія на 10% підвищить витрати на оплату праці співробітників.
Метінвест
Метінвест / metinvestholding.com

Група компаній Метінвест вже з 1 березня 2022 року збільшить зарплату виробничому персоналу своїх підприємств в Україні. Протягом року компанія витратить на 10% більше грошових коштів на оплату праці робітників. При цьому з 1 квітня очікуються нові індивідуальні доплати робітникам у розмірі від 5 до 25% від існуючого окладу.

Як заявили у пресслужбі компанії, в поточному році Метінвест збільшить витрати на зарплату виробничого персоналу на 10%.

"Метінвест" високо цінує внесок своїх співробітників в загальний результат компанії і має намір і надалі залишатися лідером за рівнем мотивації персоналу. Цього року ми ухвалили рішення підвищити зарплати раніше, ніж зазвичай – вже з 1 березня. Як і минулого року, ми також відзначимо співробітників, які внесли істотний внесок у реалізацію програми операційних поліпшень", - сказав гендиректор групи компаній Метінвест Юрій Риженков.

відео дня

У заяві вказується, що компанія відстежує рівень інфляції в країні і відтік кадрів, тому рішення про перегляд заробітних плат будуть вивіреними. Компанія протягом березня перегляне зарплати і повідомить про зміни заробітних плат співробітників. Керівникам наразі підвищувати оклади не будуть.

Також в Метінвесті розповіли, що вже в квітні закінчиться етап щорічної оцінки роботи персоналу за минулий, 2021 рік. З 1 квітня за підсумками аналізу будуть переглянуті індивідуальні доплати робітникам, які складуть від 5 до 25% від діючого окладу.

Крім того, Метінвест пропонує співробітникам збільшити свій дохід шляхом участі в програмах безпеки та ефективності виробництва. Співробітники можуть збільшити свої доходи до 10% за рахунок зростання фактичної вироблення і зниження позапланових простоїв обладнання.

"Ми робимо все, щоб Маріуполь розвивався, а у маріупольчан була гідна робота, гідна зарплата і щасливе життя. Мені б хотілося сказати всім співробітникам величезне спасибі за працю, за відповідальність, а найголовніше - за любов до рідних заводів, до рідного міста і до нашої рідної країни", - зазначив рішення акціонер Метінвесту Рінат Ахметов.

Акціонер групи підприємств Вадим Новинський нагадав, що підвищення соціальних гарантій і створення інструментів мотивації для робітників є традиційною практикою Метінвесту.

"Підвищувати соціальні гарантії робітників - традиційна практика нашої компанії. "Метінвест" утримує і залучає нових співробітників за допомогою різних систем мотивацій, серед яких - рівень заробітної плати, який перевищує і середньоукраїнський, і галузевий", - сказав Новинський.

У компанії нагадали, що співробітники Метінвесту отримують найвищу зарплату в гірничо-металургійній галузі України. Зарплати в компанії в середньому на 5-8% вище, ніж по галузі, а також на 26% вище середньої зарплати по країні.

Відтік технологічного персоналу в Метінвесті - не більше 8,5%, що є нормальною практикою для гірничо-металургійної індустрії. У компанії найнижчий рівень відтоку працівників за останні 10 років завдяки оптимальному розвитку систем адаптації, навчання та мотивації своїх співробітників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти