Київський картонний комбінат та інші компанії австрійського холдингу завжди працювали та працюють в законному полі, - наголошує Олег Дубровка

20 грудня 2022, 15:01оновлено 20 грудня 2022, 15:54
282
Компанії австрійського "Палп Мілл Холдингу" зробили заяву щодо їх переслідування збоку силовиків
Київський картонний комбінат та інші компанії австрійського холдингу завжди працювали та працюють в законному полі, - наголошує Олег Дубровка

А дії БЕБ та Офісу генпрокурора ґрунтуються на претензіях і звинуваченнях, які не мають нічого спільного з реальністю. Про це сьогодні під час пресконференції з питань роботи Київського картонно-паперового комбінату (ККПК) і ТОВ "Палп Мілл Прінт" розповів заступник голови наглядової ради ККПК Олег Дубровка.

За його словами у ЗМІ протягом останнього часу було чимало закидів на адресу компаній "Палп Мілл Холдингу", які, в тому числі поширювалися і правоохоронними органами.

ККПК та інші активи австрійського власника звинувачували у співпраці з росією, у легалізації коштів, у продажу паперової продукції ККПК на окупованих територіях.

"Все це - не відповідає дійсності", - наголосив Дубровка, зауваживши, що зусилля юридичної служби австрійського холдингу довести до відома БЕБ та ОГП аргументи компаній, які спростовують звинувачення, поки що виявилися марними.

А через арешт активів і корпоративних прав, Київський картонно-паперовий комбінат (ККПК) і ТОВ "Палп Мілл Прінт" опинилися на межі зупинки своєї виробничої діяльності.

"У нас також виникають проблеми з банківською системою".

У нас виникають проблеми з нашими постачальниками та клієнтами. Ми працюємо в дикому режимі. А БЕБ тим часом відкриває на одне з наших підприємств ще одне нове кримінальне провадження, в якому звинувачує в легалізації коштів здобутих незаконним шляхом. Проте, всього-на-всього це була внутрішня поворотна фінансова допомога. Враховуючи, що була створена нова компанія (Палп Мілл Прінт), яка не могла на той час отримати кредити, то материнська компанія - ККПК - надала 128 млн грн на 2 роки. Ця сума - це всього три дні фінансових надходжень до ККПК від продажів", - уточнив він, аргументуючи безглуздість звинувачень.

Дубровка додав, що найгірший принцип, який збоку силовиків може бути застосований до бізнесу, це - принцип узагальнення. І на жаль, він "спрацьовує" і стосовно компаній "ПМ Холдингу".

"Ми наголошуємо, що ні ККПК, ні "Палп Мілл Прінт", ні інші компанії австрійської групи не співпрацюють з рф, не фінансують тероризм, не проводять легалізацію коштів незаконним шляхом. Ми працюємо у законному полі, і сподіваємося що слідство Нацполіції, БЕБ і ОГП буде проведено незаангажовано та об’єктивно", - наголосив Дубровка.

Нагадаємо, раніше компанії австрійського "ПМ Холдингу" неодноразово публічно спростовували закиди податківців та правоохоронців на їх адресу.

Ситуацію з тиском на ці підприємства збоку силовиків висловив готовність вивчити на засіданні податкового Комітету ВРУ його очільник Данило Гетьманцев.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти