Китай озвучив неочікувану причину війни РФ проти України

26 травня 2023, 10:54
У Пекіні наполягають на потребі пошуку "політичного рішення" для завершення війни.
Украинские военные, флаг Китая, Китай
Китай озвучив неочікувану причину війни РФ проти України/ 93 ОМБр Холодний Яр, ua.depositphotos.com

У Китаї заявили, нібито до війни країни-агресорки Росії проти України призвів "прояв проблем, що накопичилися в управлінні безпекою Європи".

Таку заяву виголосила речниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін під час брифінгу, коментуючи візит китайського дипломата з "політичного врегулювання" Лі Хуейя до столиці Німеччини. При цьому речниця китайського МЗС зазначає що повномасштабне вторгнення РФ в Україну є "трагедією, якої можна було б уникнути".

"Є болючі уроки, над якими повинні серйозно замислитися всі сторони. Українська криза, по суті, є проявом проблем, що накопичилися в управлінні безпекою Європи. Китай завжди виносить власне незалежне рішення, виходячи із суті питання", – заявила Мао Нін.

відео дня

Вона, уже традиційно для КНР, зазначила, нібито потрібно шукати "політичне рішення" ситуації, що склалася. Речниця МЗС Китаю закликала до "миру і переговорів".

Варто зазначити, що у Пекіні неодноразово заявляли, нібито мають нейтральну позицію у війні Росії проти України, але при цьому часто називають війну "конфліктом" і розвивають стосунки з Москвою.

Війна в Україні

Під ранок п'ятниці, 26 травня, по всій території України була оголошена повітряна тривога через ракетну атаку російських окупантів. У Києві та Дніпрі прогриміли вибухи, працювали сили протиповітряної оборони. У Дніпрі було пошкоджено два будинки та автомобіль, спалахнула пожежа на двох приватних підприємствах – її вже вдалося погасити.

Російський правозахисник Марк Фейгін зазначав, що ЗСУ повинні підштовхнути РФ до падіння режиму російського диктатора Володимира Путіна і до повного розвалу держави-окупанта. Якщо не вдасться здобути повну перемогу над Кремлем, то нинішня війна точно буде не останньою.

Раніше російський соціолог, автор книг Ігор Ейдман зазначав, що у країни-агресорки Росії зараз справді усе погано з ресурсами – як з людськими, так і з озброєнням. І це позначилося на ході війни. РФ сама оголила свої кордони, адже не очікувала удару по своїй території. Проте зміцнити свій кордон Росії буде важко, адже для цього не вистачає ресурсів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти