Чи можна не платити за комуналку під час війни: відповідь Кабміну

6 березня 2022, 19:37
В рамках засідання уряду 6 березня було прийнято рішення про оплату житлово-комунальних послуг населенням в умовах воєнного стану.
тариф, Комуналка
Кабмін заборонив штрафи за несплату комуналки під час воєнного стану / УНІАН

Український Кабінет Міністрів заборонив нарахування та стягнення штрафів у разі несвоєчасної або неповної оплати житлово-комунальних послуг в умовах воєнного стану. З такою заявою виступив керівник Міністерства розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

"Люди не повинні нести додатковий фінансовий тягар з оплати комунальних послуг. Отже, уряд прийняв рішення заборонити нарахування, стягнення штрафів або пені, інфляційних нарахувань, відсотків річних у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги", ‒ підкреслив чиновник.

У разі ж несплати або оплати не в повному обсязі відключати комунальні послуги не будуть.

відео дня

"У той же час оплата за комунальні послуги є великою підтримкою комунальних служб, які працюють зараз в надскладних обставинах і потребують ресурсів", ‒ підсумував Чернишов.

читайте такожТретій раунд переговорів Росії та України відбудеться цими вихідними - уряд ФРН

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України ввів мораторій на виконання зобов'язань перед Росією і пов'язаними з нею особами.

Згідно з постановою №187 від 3 березня, уряд для забезпечення захисту національних інтересів за майбутніми позовами держави України у зв'язку з військовою агресією Росії встановив заборону на виконання, у тому числі в примусовому порядку, грошових та інших зобов'язань, кредиторами (стягувачами) за якими є РФ або пов'язані з державою-агресором особи,

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти