Хотіли скувати війська РФ, але завдали міцного удару: Сирський про операцію ЗСУ на Харківщині

24 жовтня 2022, 21:58
У травні, коли ЗСУ вдалося звільнити від 10 до 30 кілометрів навколо Харкова, з'явилися думки про масштабний контрнаступ, сказав Олександр Сирський.
Олександр Сирський
З'ясувалося, що позиції військ РФ у Харківській області набагато слабкіші - Сирський / сухопутні війська України

Збройні сили України під час планування військової операції у Харківській області спочатку мали намір скувати війська Росії на даному напрямку. Однак з'ясувалося, що позиції окупантів набагато слабкіші, а українські захисники можуть завдати ефективного удару. Вперше думки про такий маневр з'явилися ще в травні, коли армії вдалося звільнити низку населених пунктів від загарбників. Про це заявив командувач Сухопутними військами Олександр Сирський.

В інтерв'ю ABC News генерал-полковник, який командував контрнаступом армії України на Харківщині, розповів про те, що спочатку планувався наступ, метою якого було сковування російських військ.

відео дня

Однак, за словами Сирського, він зрозумів, що російські сили у Харківській області набагато слабкіші, ніж очікувалося, і ЗСУ можуть завдати на даному напрямку ефективного удару.

"Коли ми її (контрнаступальну операцію) планували, мені стало очевидно, що наступ на Харківському напрямку принесе нам найбільшу користь і негативно влине на противника", - зазначив Сирський.

Також Олександр Сирський підкреслив, що вперше у нього подібні думки з'явилися ще в травні – тоді, коли сили оборони України змогли звільнити від окупаційних військ РФ від 10 до 30 кілометрів території навколо обласного центру – Харкова. Однак повноцінний масштабний контрнаступ вдалося організувати тільки влітку.

Контрнаступ ЗСУ у Харківській області

Армія України 6 вересня почала військову операцію зі звільнення Харківської області від окупації Росії. Вдалося вибити російських окупантів з більшості населених пунктів регіону.

Президент Володимир Зеленський 16 вересня заявив, що Харківщина практично звільнена від військ РФ. За словами глави держави, окупанти залишили в регіоні спустошені села. У деяких населених пунктах немає вцілілих будинків.

27 вересня ЗСУ деокупували стратегічне селище Куп'янськ-Вузловий у Харківській області. Там одна з найбільших залізничних логістичних розв'язок в регіоні. Росіяни захопили населений пункт ще на початку війни і ретельно охороняли розв'язку з метою стабільного забезпечення своїх військ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти