Залужний: Мар'їнки більше немає, ЗСУ - на півночі міста

26 грудня 2023, 16:41
12242
Валерій Залужний дав закриту конференцію, на якій розповів про мобілізацію та ситуацію на фронті.
Залужний заявив, що ЗСУ відійшли з міста на сході України
Залужний заявив, що ЗСУ відійшли з міста на сході України / колаж: Главред, фото: Костянтин і Влада Ліберови

Сьогодні, 26 грудня, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний виступив у прямому ефірі телемарафону, після чого дав закриту конференцію і відповів на всі хвилюючі питання про новий законопроект про мобілізацію.

Також він розповів про ситуацію на фронті і повідомив, що ЗСУ відійшли з міста Мар'їнка в Донецькій області, якого більше не існує, повідомили в УНІАН.

За його словами, захисники України окопалися в околицях міста і трохи далі.

відео дня

"Міста Мар'їнки більше немає. ЗСУ відійшли - в деяких місцях окопалися в околицях міста, в деяких - трохи далі.",- сказав Залужний.

Трохи пізніше він доповнив свої слова і сказав, що захисники України перебувають у північній частині Мар'їнки в Донецькій області.

"ЗСУ зараз ще знаходяться в північній частині Мар'їнки в Донецькій області", - додав главком.

Ситуація в Мар'їнці

Нагадаємо, 15 грудня, співзасновник Deep State Роман Погорілий заявив, що російські окупанти намагаються захопити Мар'їнку у Донецькій області. Вони просувалися вперед кожен день. Українські військові тоді вже втратили контроль над більшою частиною міста. За його даними, ЗСУ тримали лише 4% Мар'їнки. Росіяни постійно намагалися тиснути на українських військових і "рівняли місто з землею".

Також, 25 грудня російські пропагандисти поширили кадри, на яких міністр оборони окупантів РФ Сергій Шойгу доповідає главі Кремля Володимиру Путіну про нібито повне захоплення Мар'їнки Донецької області. Трохи пізніше представник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун заявив, що Сили оборони України продовжують вести бої за Мар'їнку. Російські окупанти знищили місто, але повністю його ще не захопили.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти