Голова Суспільного Аласанія пояснив низькі рейтинги телеканалу

2 березня 2021, 10:31оновлено 2 березня 2021, 11:05
Зураб Аласанія каже, що цифровий підрозділ суспільного дає мільйони переглядів щотижня - хоча рейтинги YouTube свідчать про зворотний стан речей.
Аласанія
Зураб Аласанія / УНІАН

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія відкинув претензії громадськості з приводу того, що НСТУ під його керівництвом має низьку популярність у глядачів. Свою думку Аласанія висловив в інтерв'ю Telegram-каналу Pavlovskynews.

Він стверджує, що поточний бюджет НСТУ у 2,2 мільярда гривень є найнижчим у порівнянні з бюджетами громадських мовників у країнах Європи. Також Аласанія поскаржився на мінливість кількості грошей, які виділяються з бюджету України ‒ мовляв, через це вкрай складно планувати роботу на рік вперед. Аласанія каже, що НСТУ змогла б працювати й з бюджетом в районі мільярда гривень, але лише за умови його гарантованого виділення владою України.

З приводу невисоких рейтингів глава НСТУ сказав - мовник не може конкурувати в популярності з комерційними каналами. Мовляв, ті залучають аудиторію "шоком і сенсацією", а місія суспільного мовника, на думку Аласанії, нести чесноту.

Рейтингом центрального каналу НСТУ, UA: Першого, Аласанія незадоволений, але переконаний, що повільний прогрес наявний. Він стверджує, що за 2020 року частка каналу зросла на 34%. Також Аласанія каже, що цифровий підрозділ НСТУ дає в цілому 100 мільйонів переглядів на тиждень і 22 мільйони переглядів отримує контент всіх телеканалів, які входять до складу мовника.

Проте ситуація з переглядами контенту НСТУ в мережі насправді далека від ідеальної. На найпопулярнішому у світі відеопорталі YouTube у сюжетів каналу UA Першого переглядів небагато.

Голова Суспільного Аласанія пояснив низькі рейтинги телеканалу

Наприклад, у сюжету "7 років опору окупації Криму: втрати, російський бізнес і вплив виборів у США" за 14 годин тільки 68 переглядів.

Голова Суспільного Аласанія пояснив низькі рейтинги телеканалу

А у найпопулярнішого за минулий тиждень на YouTube-каналі UA Першого сюжету про вирок громадському і націоналісту Сергію Стерненку ‒ 58 887 переглядів.

Голова Суспільного Аласанія пояснив низькі рейтинги телеканалу

Як кажуть експерти, це автоматично означає - перспективи монетизації у контенту НСТУ невисокі.

читайте також"Шавки, бл*": Аласанія з матами накинувся на журналістів

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Зураб Аласанія вступив на посаду голови правління Національної суспільної телекомпанії України 15 Травня 2017 року, підписавши довгостроковий контракт строком на чотири роки.
  • Проте вже в січні 2019 року наглядова рада достроково розірвала контракт з ним.
  • Небагатьох пізніше Шевченківський райсуд Києва визнав незаконним і скасував рішення наглядової ради НСТУ про дострокове розірвання контракту з Аласанією.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти