ДБР розслідуватиме купівлю нерухомості родиною голови "Укренерго" Кудрицького - суд

14 серпня 2024, 22:11
84
ДБР розслідуватиме купівлю нерухомості родиною голови 'Укренерго' Кудрицького - суд
/ Фото: facebook.com/vladimir.kudrytskyi

Шевченківський районний суд міста Києва зобов’язав Державне бюро розслідувань внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення та розпочати досудове слідство по фактам діяльності голови НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького, передає Комерсант український з посиланням на відповідну ухвалу суду.

"Зобов’язати службову особу (слідчого) Державного бюро розслідувань невідкладно, але не пізніше 24 годин після отримання органом досудового розслідування копії ухвали слідчого судді, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, викладені у заяві Приходька Н.К. від 29 липня 2024 року, та розпочати досудове слідство", – йдеться в ухвалі суду.

За даними видання Комерсант український , справа стосується придбання родиною голови НЕК "Укренерго" нерухомості у Києві восени 2022 року.

відео дня

У березні 2024 року НАБУ повідомили про завершення розслідування щодо аналогічної справи, в якій фігурує НЕК "Укренерго" та "Юнайтед Енерджі", довівши розкрадання щонайменше 716 млн грн. Проте голова НЕК Володимир Кудрицький не фігурував серед звинувачених у цій справ – у розшук був оголошений його підлеглий, голова департаменту адміністратора розрахунків "Укренерго" Дмитро Кондрашов.

2 серпня 2024 року НАБУ повідомило про початок кримінального провадження проти Володимира Кудрицького на підставі ухвали Вищого антикорупційного суду.

Також у ЗМІ була інформація про кілька різних обставин, які стосовно діяльності голови "Укренерго" Кудрицького розслідує НАБУ. Зокрема, формування безнадійної заборгованості для НЕК "Укренерго" через безоплатне постачання електроенергії компанії "Юнайтед Енерджі" та закупівля декількох сотень бронежилетів за завищеною вартістю.

Сам Володимир Кудрицький заявляв, що справа, яку ВАКС зобов’язав відкрити НАБУ 17 липня, стосується закупівлі держкомпанією бронежилетів, і він вважає це "спробою створити інформаційний привід і вкид".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти