FIBA обговорює у Львові перспективи проведення ЄвроБаскет-2025 на новій арені "Великого будівництва"

17 січня 2022, 15:38
FIBA обговорює у Львові перспективи проведення ЄвроБаскет-2025 на новій арені

У понеділок, 17 січня, у Львів прибула делегація Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій Європи (FIBA) на чолі з керуючою директоркою Монікою Пухнер для обговорення перспектив проведення чоловічого чемпіонату ЄвроБаскет-2025.

Про це повідомляє голова Львівської обласної адміністрації Максим Козицький.

Львів є одним із міст, яке разом із Україною претендує на проведення чемпіонату з баскетболу. Його планують приймати у спортивно-розважальному комплексі "Льодова Арена", який цьогоріч розпочнуть будувати за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

відео дня

"Зустріч присвячена підготовці до чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу серед національних збірних, який має відбутися у 2025 році і на який Україна зголосилася бути країною-господарем. Наразі ми є одними із головних претендентів, а тому, за ініціативи президента Володимира Зеленського, вже цьогоріч у Києві, Львові та Дніпрі розпочнеться будівництво сучасних спортивних баскетбольних стадіонів європейського зразка", - розповів Козицький.

FIBA обговорює у Львові перспективи проведення ЄвроБаскет-2025 на новій арені

Новий спортивний комплекс у Львові розрахований на 10 тисяч глядачів і здатен трансформуватися під різні види спорту: від традиційних зимових до волейболу, баскетболу, тенісу тощо. Також тут зможуть проводити змагання з боксу, MMA, гімнастики, танців, кіберспорту і приймати концерти.

"Льодова Арена" буде розташована на вулиці Стрийській, поблизу стадіону "Арена-Львів". Наразі тривають геодезичні роботи та готується проєктна документація.

"Якісні тренувальні бази - це нові перемоги наших спортсменів на Олімпіадах та найпрестижніших світових змаганнях. Сучасна інфраструктура найвищого зразка - це запорука проведення у нас більшої кількості міжнародних змагань, а відтак - збільшення туристичних потоків і зростання доходів підприємців і місцевих бюджетів", - підкреслив Козицький.

Нагадаємо, у вересні минулого року президент Володимир Зеленський зустрівся з президентом Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій Європи Тургаєм Демірелем щодо заяви України на прийняття ЄвроБаскету-2025 і створення нової спортивної інфраструктури в рамках програми "Велике будівництво".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти