"Це не закінчиться за тиждень": чи будуть ЗСУ виходити з Курської області

12 серпня 2024, 22:50оновлено 13 серпня, 02:02
382
Експерт Олександр Мусієнко назвав нюанс, який вказує на те, що українські військові закріпляться в Курській області надовго.
ЗСУ, Мусієнко, бої в Курській області
Українські військові надовго закріпляться в Курській області / Колаж: Главред, фото: 22 окрема механізована бригада, ISW, Главред

Українські військові пішли в наступ на Курську область і затримаються там надовго. Про це під час чату на Главреді заявив військовий і політичний експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Він каже, що про це свідчить зведення фортифікацій.

"Зведення фортифікацій є правильним, тому що це дасть змогу нашим силам утримувати зайняті позиції. Зведення фортифікаційних споруд свідчить про те, що операція на Курщині - не на тиждень, а надовго", - каже він.

Мусієнко впевнений, що українські військові прагнуть створити плацдарм на території Росії, "щоб перед Москвою стояв серйозний виклик".

"Що їй робити? Змиритися з втратою частини своєї території і зганьбитися на весь світ (що вже, в принципі, сталося)? Тому я думаю, що все це надовго. Там уже є, до речі, певні російські фортифікаційні споруди, які можна доповнювати і займати позиції", - пояснив він.

Дивіться відео з чатом Олександра Мусієнка на Главреді:

Хто такий Олександр Мусієнко

Олександр Мусієнко - блогер та експерт. Є головою недержавної організації "Центр військово-правових досліджень". Виступає як експерт в ефірах телеканалів, пише My.ua.

Наступ ЗСУ на Курськ - останні новини за темою

Українські військові пішли в наступ на Курську область і темпи просування перевершують темпи контрнаступу в 2023 році. Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко переконаний, що в України є можливість встановити контроль над Курською АЕС, щоб потім поставити РФ жорсткий ультиматум - звільнення Запорізької АЕС і лівого берега Херсонської області.

Пізніше стало відомо про те, що під контроль українських військових у Курській області перейшли вже 44 населених пункти. Невідомим залишається поки що статус ще десяти населених пунктів.

Водночас у СБУ попереджають про те, що російські окупанти готують серію фейків про нібито військові злочини ЗСУ на території Курської області. Російська пропаганда просуватиме новини зі "злочинами" проти цивільного населення РФ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти