"Це літо стане останнім для багатьох окупантів": американські РЗСВ HIMARS прибули в Україну

23 червня 2022, 14:49
Потужні реактивні системи залпового вогню, які надали США, скоро кришитимуть ворогів на фронті.
РСЗО HIMARS
Американські РЗСВ HIMARS прибули в Україну/ Вікіпедія, Twitter Резніков

В Україну уже прибули потужні реактивні системи залпового вогню HIMARS від США.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков у Twitter. Він зазначив, що тепер літо буде спекотним для російських загарбників.

"HIMARS прибули в Україну. Дякую моєму американському колезі та другу Ллойду Остіну за ці потужні інструменти! Літо буде спекотним для російських окупантів. І останнім для деяких з них", – написав Резніков.

Реактивна система залпового вогню HIMARS – характеристики

М142 HIMARS (аббр. High Mobility Artillery Rocket System) – це американська реактивна система залпового вогню на колісному шасі.

Такі системи мають дальність стрільби від 2 до 500 кілометрів. Проте досягнення максимальної дальності можливе лише за допомогою експериментальної ракети PrSM.

HIMARS може нести шість снарядів або одну оперативно-тактичну балістичну ракету.

Такі РСЗВ призначені для: ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів, а також для надання вогневої підтримки своїм підрозділам.

Постачання РСЗВ HIMARS в Україну

Нагадаємо, у Білому домі 1 червня заявили, що США передадуть Україні РСЗВ HIMARS і боєприпаси до них. Системи увійшли до нового пакету військової допомоги. При цьому у Вашингтоні наголосили, що українські військові не повинні використовувати таку зброю для ударів по території РФ.

У середині червня глава офісу президента Андрій Єрмак заявляв, що українські військові вже завершили навчання з використання РСЗВ HIMARS. Він говорив, що така техніка повинна прибути в Україну вже в цьому місяці.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти