Електропостачання повернули вже в 863 з 1016 деокупованих населених пунктів - ОП

20 травня 2022, 17:28
У Київській області роботи із забезпечення електропостачання виконані на 100%.
Електропостачання повернули вже в 863 з 1016 деокупованих населених пунктів - ОП

Українська армія звільнила від ворога вже 1016 населених пунктів. Для їх відновлення задіяні всі сили ДСНС, комунальні та дорожні служби, рятівники та волонтери, повідомив під час брифінгу заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

"Газопостачання забезпечено на 65%, електроенергію заживлено у 863 населених пункти. Більше половини населених пунктів знову можуть скористатись послугами водопостачання", - відзвітував він.

Тимошенко додав, що у Київській області роботи з забезпечення електропостачання виконано на 100%.

відео дня

"Роботи тривали 45 днів замість запланованих 60. До відновлювальних робіт було залучено понад тисяча працівників з різних регіонів України. Живлення відновили у більше як 260 тис. споживачів", - розповів заступник керівника ОП.

Роботу АЗС у звільнених містах, селищах та селах України відновлено на 49%. У 305 деокупованих населених пунктах поновили роботу заклади медицини, у 80% - запрацювали відділення Укрпошти.

Крім цього, за словами Тимошенка, кожного дня через державний кордон в Україну надходять гуманітарні вантажі. Загалом до країни вже спрямували понад 360 тис. тонн допомоги. Найбільшими отримувачами гуманітарної допомоги з-за кордону автомобільним транспортом є Львівська область та Київ.

"Тільки за останній тиждень завезли 29 тис. тонн гуманітарної допомоги, серед якої продукти харчування, одяг, ліки, товари військового призначення, меблі, автомобілі, генератори та тепловізори. Особливий пункт – бензин та дизельне пальне. Тільки за одну добу через Львівську митницю було доставлено майже 1,5 тис. тонн палива", - навів дані Тимошенко.

Нагадаємо, раніше Тимошенко розповів про перебіг відновлювальних робіт у Київській області. Через бойові дії у пристоличному регіоні було зруйновано понад 4 тис. житлових будинків у 46 громадах з 69.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти