Експерти вимагають визначити поняття "екотероризм" і "екорейдерство" на законодавчому рівні

22 жовтня 2021, 15:15
За їх словами, такі явища як "екотероризм" і "екорейдерство", негативним чином позначаються на бізнесі.
Екологія, труби

У Києві під час національного екофоруму піднялися питання екотероризму та екорейдерства в Україні. Зокрема, учасники обговорення заговорили про необхідність визначення даних понять на законодавчому рівні.

Як йдеться в сюжеті "5 каналу", голова комітету промекології Європейської Бізнес Асоціації Станіслав Зінченко акцентував, що деякі екоорганізації таким чином тиснуть на підприємства.

"Найчастіше цей тиск пов'язаний з правами власності. Це велика проблема для України. Але вона не тільки в Україні. Це світова практика - використовувати екорейдерів для того, щоб спробувати віджати підприємство", - розповів Зінченко.

відео дня

А ось екологічний аудитор Іван Паламарчук підкреслив, що екотероризм і екорейдерство відлякують інвесторів.

"Тобто інвестор не бачить перспективи вкладення своїх коштів і розвиток бізнесу, тому що на будь-якому етапі псевдоактивісти, екотерористи можуть перешкодити цій діяльності", - заявив він.

Форум завершиться 22 жовтня. Після цього професійні експерти в підсумковій резолюції мають намір звернутися до прем'єра, президента і парламенту з вимогою на законодавчому рівні визначити такі явища, як "екотероризм" і "екорейдерство". Також вони проситимуть виробити дієві механізми захисту від них прозорого бізнесу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти