Експерт спрогнозував, чи дадуть результат кримінальні справи проти Порошенка

3 листопада 2020, 19:18
На думку фахівця, перспектива у всіх справ проти Петра Порошенка і колишніх високопоставлених українських чиновників приблизно одна і та ж.
Порошенко
Петро Порошенко / Reuters

Справи, відкриті правоохоронцями проти Петра Порошенка і високопоставлених чиновників, безперспективні і швидше за все, нічим не закінчаться.

Саме таку думку висловив економічний і політичний експерт Тарас Загородній, повідомляє портал Коментарі.

"На тлі відсутності позитивних результатів на економічному, політичному, соціальному фронтах (так, практично скрізь) таке собі "гоніння Порошенка", за задумом деяких, може принести Зеленському якийсь іміджевий результат. Наприклад, підвищити рейтинг. Але це навряд чи", - заявив експерт.

відео дня

За словами Загороднього, у вищих кулуарах української політики є негласний договір - своїх не чіпають. Його порушив Віктор Янукович, коли організував тюремне ув'язнення для Юлії Тимошенко. Але потім отак ситуація повернулася до нього "бумерангом".

"Приходячи у владу, у багатьох з'являється спокуса "звести рахунки", "посадити", "розігнати". Але рано чи пізно ти цю владу втрачаєш. І піде "обратка". Саме тому у нас практично немає посадок вищої ланки. Хоч багатьох є за що", – заявив експерт.

Загородній впевнений, навіть якщо у нинішнього керівництва держави буде політична воля, то ослаблений люстрацією і реформами силовий апарат все одно не спрацює належним чином.

"Ще одна причина - після люстрації й згубних реформ у нас практично знищили слідчий апарат. Те, що залишилося, не в змозі зібрати в потрібну конструкцію (яка не розсипалася б в суді) жодної гучної справи якщо говорити про президентів, наприклад, можна було б залучити за перевищення службових повноважень. І Порошенко (те саме призначення Ситника главою НАБУ, яке вже визнав незаконним КСУ), і Зеленського, який почав правління з вельми сумнівного указу про розпуск парламенту. Але хто готовий це зробити?", ‒ підсумував він.

читайте такожПорошенко очолив рейтинг топ-корупціонерів - опитування

Петро Порошенко - що було раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти