Експерт розповів про ризики нелегального працевлаштування в ЄС

8 червня 2021, 13:03
36
За словами експерта, європейське законодавство є досить жорстким для людей, які приїжджають на роботу в Євросоюз.
Євросоюз
Фото Reuters

Українські заробітчани на нелегальних роботах щодня ризикують своїм здоров'ям і свободою. Про це заявив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін, коментуючи нещодавній скандал із затриманням чотирьох українців у Чехії за звинуваченням в ухиленні від сплати податків, пише "5 канал".

Експерт зазначив, що європейське законодавство є досить жорстким для людей, які приїжджають на роботу в Євросоюз.

"Ця ситуація з нелегалами - вона є досить поширеною... Там ці люди працюють без належного оформлення. Так, вони дуже сильно ризикують. Так, напевно, є дуже багато випадків, коли їм взагалі не платять, люди можуть втратити свободу і здоров'я", – пояснив Пендзін.

відео дня

"По-перше, роботодавець повинен заплатити за іноземного працівника під час його офіційного оформлення. І зарплата, яка виплачена працівникові, оподатковується відповідно до чинного законодавства, яке діє в тій чи іншій країні", – додає Пендзін.

Нагадаємо, нещодавно в Чехії затримали чотирьох українців, яких звинувачують у тому, що вони нелегально постачали дешеву робочу силу з України на чеський ринок праці. Розслідування цієї схеми стало однією з найбільших поліцейських операцій в Чехії за останні роки.

За інформацією чеських видань, затримані працевлаштовували заробітчан фактично нелегально: вони їздили на тримісячні зміни переважно за туристичними візами, не маючи дозволу на роботу. Йшлося про постачання робочої сили переважно на сільськогосподарські фірми Чехії (до 80% випадків), а також на інші низько оплачувані роботи.

Працівники в основному з України працювали на цих роботах лише за частину зарплати, яку повинен виплатити роботодавець, а решту грошей привласнювали собі керівники нелегальної мережі працевлаштування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти