Експерт розповів, чому тиск на легальний бізнес зростає, а 30% економіки України - в "тіні"

30 червня 2021, 15:28
Фахівці радять владі звернути увагу на "тіньовиків", а не тих, хто веде бізнес відкрито та розвиває економіку України.
Експерт розповів, чому тиск на легальний бізнес зростає, а 30% економіки України - в 'тіні'
В Україні вирішили підвищити податки у той час, коли весь світ їх знижує, наголосив фахівець / фото ua.depositphotos.com

За словами експертів, уряд посилює податковий тиск на легальний бізнес, який і так сплачує податки "по-білому". Йдеться про законопроект №5600 про внесення змін до Податкового кодексу.

Про це повідомляє "24 канал".

Водночас з податковим тиском на легальний бізнес в Україні паралельно функціонує чимало "сірих" і "чорних" схем з ухилення від сплати податків. Їхня ліквідація, за підрахунками експертів могла б принести бюджету 60 млрд грн щороку.

відео дня

За словами політичного експерта Миколи Давидюка, влада України вирішила підвищувати податки - рівно в той час, коли весь світ їх знижує.

"Україні важливо побороти сіру тіньову зону економіки, яка складає близько 30%. Інше важливе питання – це контрабанда. Саме підняття податків призводить до короткострокового наповнення бюджету, але в довготерміновому – призводить до краху економіки", – пояснив Давидюк.

Експерти заявляють, що податкові надходження можна збільшити шляхом ліквідації корупційних схем на ринку нафтопродуктів, тютюну, імпорту електроніки та експорту агропродукції.

Наголошується, що бюджет торік недоотримав 19 млрд грн лише через нелегальне виробництво нафтопродуктів; до 10 млрд грн він недоотримує через "сірі" схеми експорту сільгоспродукції; понад 8 млрд грн - через тіньовий обіг алкоголю.

Тож фахівці радять владі звернути увагу на "тіньовиків", а не тих, хто веде бізнес відкрито та розвиває економіку України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти