Експерт розповів, про що Байден і Путін не змогли домовитися на зустрічі

29 червня 2021, 17:12
Путін завбачливо заявив, що у США не вийде вбити клин між Росією і Китаєм, зазначив Ілларіонов.
Байден і Путін
Байден і Путін на зустрічі в Женеві / Reuters

Економіст і старший науковий співробітник Центру політики безпеки у Вашингтоні Андрій Ілларіонов розповів, чому на зустрічі Байдена з Путіним не була досягнута домовленість про те, щоб РФ і США спільно протистояли Китаю.

"Ні, така домовленість досягнута не була. Передбачалося, що однією з найважливіших цілей, яку Байден може переслідувати під час зустрічі з Путіним, буде проведення розвідки на рівні особистого контакту, щоб зрозуміти, чи можна в принципі з Путіним зачіпати тему Китаю, і можна сподіватися на те, що Путін здатний якимось чином дистанціюватися від Китаю, щоб згодом якщо не перейти на бік США в цьому трикутнику, то хоча б збільшити дистанцію між Росією і Китаєм або зайняти більш нейтральну позицію", - зазначив Ілларіонов під час чату на Главреді.

За словами економіста, "судячи з усього, ця тема на зустрічі не зачіпалася".

"За два дні до саміту в інтерв'ю NBC Путін завбачливо заявив, що у США не вийде вбити клин між Росією і Китаєм, що відносини Москви і Пекіна є відносинами стратегічного партнерства, а тому будь-які спроби якимось чином зіпсувати відносини між Росією і Піднебесною проваляться. І, схоже, ознайомившись з цим інтерв'ю, Байден вирішив поки не піднімати це питання", - вважає економіст.

Зустріч Байдена і Путіна - про що раніше повідомляв Главред:

Саміт США і Росії, в рамках якого пройшли переговори президента Штатів Джо Байдена і російського глави держави Володимира Путіна, відбувся 16 червня в Женеві. Сторони обговорили актуальні проблеми американо-російських відносин.

У Держдепі США за підсумками зустрічі Байдена і Путіна сказали, що в ході зустрічі американський лідер заявив главі РФ Про підтримку України. При цьому вони обговорили аспекти реалізації Мінських угод щодо Донбасу.

Байден попередив Путіна про те, що якщо пов'язані з Росією хакери підуть в атаку на стратегічні об'єкти американської інфраструктури, то Штати застосують арсенал відповідних дій проти Москви.

Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що Вашингтон не має наміру скасовувати санкції проти Росії, які були введені через агресію Москви проти Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти