Експерт оцінив ймовірність військової операції Росії проти України

31 березня 2021, 00:19оновлено 31 березня 2021, 01:20
Війська РФ нарощують сили у Криму і на захоплених районах Донбасу, стверджує Олександр Мусієнко.
Війна на Донбасі
Росія нарощує військові сили біля кордонів України ще з 2012 року - експерт / УНІАН

Росія поступово нарощує свою військову присутність біля кордонів України. Вони підводять війська тилового забезпечення, що свідчить про потенційну готовність збройних сил здійснити військове вторгнення. Підвищена концентрація військ спостерігається у анексованому Криму та окупованому Донбасі, розповів в ефірі телеканалу Україна 24 голова Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

За його словами, така ситуація спостерігається ще з 2012 року. Наразі росіяни не просто посилюють військову присутність у прикордонних областях України. Вони підводять сили тилового забезпечення, що демонструє потенційну готовність до військового вторгнення на територію противника.

"Нарощування триває. Це систематичне явище, яке почалося з 2012 року і донині триває. Те, що зараз фіксується, — це не просто про те, що в прикордонних областях є військова присутність, яка збільшилася в рази. А те, що Росія підтягнула сили тилового забезпечення, скажімо так, центральну смугу РФ, свідчить про те, що вони потенційно готові до серйозних дій щодо вторгнення на територію противника, у даному випадку України", - сказав Мусієнко.

Причому, за словами військового експерта, такі процеси тривають, і немає жодних маневрів, які свідчили б про протилежну ситуацію.читайте такожУ Кремлі оголосили про перемовини щодо Донбасу без участі України

"Йде нарощування сил і у Криму, ті ж маневри спостерігаються на окупованих територіях Донецької та Луганської областей", - уточнив військовий експерт.

Також він додав, що Росія не дотримується перемир'я на Донбасі, цинічно порушуючи домовленості щодо припинення вогню. Україна повинна демонструвати рішучу реакцію на ситуацію, яка відбувається.

"Вони не дотримуються режиму припинення вогню і перекладають з хворої голови на здорову. Які можуть бути виправдання тому, що вони стріляють у спину українським військовослужбовцям і обстрілюють групи розмінування, які виконують гуманітарну функцію? Ніякі. Підходять впритул до українських позицій. Це свідчить про цинізм і нахабство, внаслідок чого, на жаль, загинули чотири людини. Потрібно задуматися про відновлення аеророзвідки і контрснайперської роботи. І тут повинна бути рішуча реакція нашої держави на те, що відбувається, але у нас "перемир'я", - підкреслив Олександр Мусієнко.читайте такожМеркель, Макрон і Путін обговорили загострення на Донбасі без Зеленського

Ситуація щодо Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти