Експерт пояснив, за рахунок чого металурги можуть розраховувати на прибуток

16 серпня 2021, 16:22
Проекти з модернізації дозволили українським компаніям наростити виробництво.
Металургія заводд
УНІАН

Аналітик Concorde Capital Дмитро Хорошун в коментарі для статті Uaprom.info "Прибуток без оптимізму: металургів чекає швидке охолодження ринку" заявив, що вкладення в модернізацію і розширення виробництва може дозволити українським металургійним компаніям продемонструвати зростання прибутку підсумками першого півріччя 2021 року.

В Україні було зафіксовано рекордне зростання виручки від продажу металургійної продукції - компанії відправили на експорт чорних металів на загальну суму в 7,55 млрд дол. Це майже 67% зростання в річному вимірі. Експорт виробів з чорних металів зріс майже на 29% і склав 660 млн дол.

На думку Хорошуна, українські компанії успішно адаптувалися до ситуації високих цін на світових ринках металу і постаралися з максимальною вигодою використовувати цей тренд.

відео дня

Цьому також сприяли своєчасно виконані проекти з модернізації, які дозволили нарощувати виробництво, зазначив експерт. Зокрема, він нагадав про будівництво нової машини безперервного лиття заготовки та реконструкцію стану 1700 на Маріупольському меткомбінаті (загальні інвестиції – 260 млн дол.), а також введенні в дію секції №9 на збагачувальній фабриці Ferrexpo (інвестиції 100 млн дол).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти