Експерт пояснив, чому в 2021-му економіці України загрожує катастрофа

11 січня 2021, 14:19
На думку фахівців, в українській сфері економіки ситуація склалася загрозлива.
Україна, економіка
На думку фахівців, в українській сфері економіки ситуація склалася загрозлива / international-relations.ua

На думку політичного та економічного експерта Тараса Загороднього, у 2021 році економіку України очікують серйозні випробування - в першу чергу через помилки, які влада країни допустила у 2020-му.

Свої міркування він висловив у коментарі для Главреда. Загородній вважає, що економічна політика влади України у 2020-му була в крайньому ступені неадекватною.

"Складно виділити хоч щось, що можна було б віднести до успіхів влади в економіці у 2020-му. Звичайно, величезну роль зіграв коронавірус, але падіння почалося ще до пандемії, в четвертому кварталі 2019-го. У влади немає стратегії, через що проводиться неадекватна економічна політика. Нам розповідають, що будівництво доріг та інвестиції в інфраструктуру підтримують економіку. Але це брехня, тому що техніка, бітум і навіть робоча сила при цьому використовуються імпортні", ‒ заявив він.

Більш того, як вважає Загородній, і у 2021-му влада не має наміру як-небудь серйозно розв'язувати економічні проблеми, які накопичилися в країні.

"У підсумку, у 2021 році та надалі ми зіткнемося з величезними проблемами: з безробіттям, бунтами (тих же ФОПів), обваленням економіки, до якого призведе локдаун, який нам незабаром загрожує. Влада не збирається розв'язувати економічні проблеми - це видно по бюджету на 2021 рік: збільшено витрати на Офіс президента, ДБР, силові структури, знову збільшено бюджет на дороги, але при цьому скорочено витрати на медиків, що абсолютно неадекватно в нинішній ситуації, коли Covid-19 нікуди не подівся. Немає підтримки системи експорту, немає підтримки економічної активності - всі ворушаться і виживають своїм коштом в той час, як влада "будує дороги"", ‒ підсумував він.

читайте такожДо катастрофи все готово: у 2021 році Україну чекають банкрутства, безробіття і бунти

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти