Експерт пояснив, чому Росія не зможе знову напасти на Україну

1 квітня 2021, 03:47
Для проведення військової операції проти України РФ потрібно мінімум 250-тисячне угруповання військ, вважає Євген Добряк.
Російські війська
Військові маневри РФ біля кордонів з Україною не пов'язані з підготовкою до вторгнення - експерт / УНІАН

Масштабна передислокація військ Росії на кордонах з українською державою проводиться з показовою метою для Києва та Північноатлантичного альянсу. РФ не зможе здійснити пряме військове вторгнення в Україну, тому що для цього росіянам буде потрібно як мінімум 250-тисячне угруповання військ.

Подібна ситуація може призвести до некерованого хаосу, тому Москва не піде на реалізацію такого сценарію. У росіян не вистачить сил і засобів, щоб здійснити подібну операцію, сказав в ефірі телеканалу Україна 24 експерт-міжнародник, колишній голова департаменту Адміністрації президента з питань національної безпеки і оборони Євген Добряк.

За його словами, перегрупування російських військ біля кордонів з Україною і військові навчання з Білоруссю навряд чи пов'язані з планами масштабного наступу. Швидше, такі маневри росіяни проводять для того, щоб продемонструвати Києву і НАТО свою військову силу.

"За військовими канонами, якщо ми будемо рахувати сили і засоби Російської Федерації, це демонстративні показові навчання, по-перше, для НАТО, щоб вони бачили, що є перегрупування біля існуючого конфлікту. З іншого боку - це показові виступи для України, щоб були якісь паритети стримування", - вважає Добряк.читайте такожУ Зеленського пояснили заяви РФ про військову операцію ЗСУ на Донбасі

Він стверджує, що пряме збройне зіткнення Росії та України неможливе, оскільки Росія не піде на такий сценарій. Для такої операції потрібне мінімум 250-тисячне угруповання військ. Причому в такому випадку в центрі Європи з'явиться територія, де буде відбувається неконтрольований хаос. Ця ситуація не потрібна нікому.

"Жодного прямого збройного конфлікту не буде. Путін чудово розуміє, що зараз увійти в прямий конфлікт з Україною і ввести свої війська на територію України - це виходить некерований хаос в центрі Європи... це не зрозуміє ніхто – ані Європейський континент, ані Сполучені Штати", - додав Добряк, підкресливши, що у Росії не вистачить на реалізацію подібних планів ані сил, ані коштів.

Війна Росії та України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти