Екотерористи прикриваються екологічними проблемами заради вимагання грошей - експерт

20 грудня 2021, 15:06
49
В Україні багато псевдоекологів, які пропонують підприємствам "закрити питання" за хабар без доведення до суду.
экология, выбросы, загрязнение воздуха
ілюстрація / ua.depositphotos.com

Усього лише 25% громадських екологічних організацій в Украині є справжніми та відстоюють реальні проблеми довкілля, водночас решта 75% є так званими екотерористами, для яких екологічні проблеми є лише приводом для вимагання грошей від підприємств.

Такі дані оприлюднив керуючий партнер адвокатського об’єднання "Лучковський і партнери" Валентин Лучковський, повідомляє "5 канал".

Він підкреслив, що екотерористи ховають за глобальними вимогами основну мету – нажитися, а їхні дії не лише шкодять бізнесу в Україні, а й примножують корупцію.

відео дня

"Перший удар, який завдається – це по репутації, другий – це витрата часу. А в бізнесі час – це гроші. Тому багато підприємств, навіть маючи все ідеально, коли вони відстоюють свою позицію, розуміють, що якщо вони залізуть у суди, то будуть судитися півроку-рік, і за цей час вони втратять значно більше коштів, ніж відкупившись від цих активістів", – пояснив Лучковський.

За його словами, в Україні є вже досить багато судових справ, де так звані "екологи" пішли із суду з нічим, та й самі судові інстанції вже не надто активно беруть до розгляду подібні справи. Ба більше: практика показує, що такі слухання або штучно зривають галасом, або зовсім не мають доказів, тому насамперед псевдоекологи намагаються "домовитися" з об’єктом терору.

"Якщо до власників підприємства і до менеджменту ставляться протиправні вимоги, що з тебе там 10% в статутному капіталі чи з тебе там певна сума коштів, 10-20 тис доларів, це вже йде вимагання. І це вже перша ознака екорейдерства чи вимагання під приводом екологічних тем", – розповів Лучковський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти