Екорейдерство в Україні набирає загрозливих масштабів - експерти

30 липня 2021, 17:40
Боротьба з екорейдерством в Україні дуже важлива, адже поруч з порожніми обіцянками "губляться" реальні екологічні проблеми, кажуть експерти.
Річка Дніпро
Річка Дніпро забруднена / УНІАН

Екологічним рейдерам в Україні може "світити" в'язниця, їх можуть притягнути до відповідальності, стверджують юристи, які посилаються на попередні успішні кейси в таких справах.

Як розповів у сюжеті "5 каналу" партнер адвокатського об'єднання "Екобезпека" Іван Проданик, було зареєстровано кримінальне провадження за ст. 206 – перешкоджання господарській діяльності - і велося документування всієї злочинної групи.

"Через півтора року було затримано сім осіб. Організаторам і їм було повідомлено про підозру, наразі слідство триває", – підкреслив Проданик.

Експерти відзначають, що боротьба з екорейдерством в Україні дуже важлива, адже поруч з порожніми обіцянками "губляться" реальні екологічні проблеми: вирубка лісів, деградація земельних ресурсів, глобальне забруднення Дніпра. Остання проблема особливо гостра, адже від неї залежить стан водопостачання.

"Теоретично вже ніхто в Україні не п'є воду з відкритих джерел водопостачання. Ми всі купуємо з вами ту саму воду водопровідну, яку очищають додатковим обладнанням - це ж величезний пул проблеми", - говорить експерт водного комітету ПАЕУ Мар'яна Гінзула.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти