Еко-активісти замовчують реальні екологічні проблеми, за які Україна заплатить дорогу ціну - експерти

26 березня 2021, 19:28
Замість комплексного підходу до порятунку української природи, водойм і повітря, "експерти" просто хочуть обкласти бізнес додатковими податками і зборами.
лисі Карпати вирубка лісу
Вирубка лісу досягла в Україні катастрофічних показників, що позначиться на чистоті повітря в країні / zak-kor.net

Україна ризикує опинитися на порозі екологічного лиха, так як в країні досі немає комплексної програми і професійного контролю цієї проблеми.

Фахівці відзначають, що крім давно відомих проблем, з пандемією і потужною роботою фарміндустрії значно погіршилася якість води. Тому в 2021-му році українцям доведеться зіткнутися з наслідками забруднення води і повітря, неконтрольованої вирубки лісів і ще низкою екологічних проблем.

Таку думку висловили представники професійної спільноти екологів, йдеться в сюжеті 5 каналу.

"Стан водного ресурсу сьогодні в Україні залишає бажати кращого. Через повітря, через воду, що взагалі дуже поширене питання, ми приймаємо наслідки недоброго добросусідства. Є вже перші дані скринінгу по Дніпру і, вибачте, там ліки просто зашкалюють... Тобто це все нікуди не дівається, тому що очисні не здатні очистити від цих речовин", – констатувала експерт ПАЕУ Мар'яна Гінзула.

При цьому, експерти в ході круглого столу зійшлися на думці, що лобіюючи інтереси певного кола осіб і перекладаючи на бізнес і підприємців відповідальність за стан навколишнього середовища, так звані "еко-активісти" замовчують реальні екологічні проблеми.

У підсумку Україна залишається країною, де ключові проблеми заганяються в глиб - підміняються маніпуляціями з пошуком крайніх замість пошуку вирішення таких проблем, як забруднення води і повітря, або неконтрольована вирубка лісів.

"Маніпуляцій в сфері охорони навколишнього середовища дуже багато. Якщо ті чи інші ініціатори певних акцій на меті не мають покращення стану довкілля, то звісно за цим стоять чи то політичні або економічні інтереси. Українцю дуже важко зрозуміти чи це реально загроза чи це створена нова активність на боротьбу когось проти когось", - заявила президент Асоціації екологів України Людмила Циганок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти