Їхати подалі через українську мову: власниця кіоску у Харкові закликала не роздувати скандал

25 липня 2021, 17:43оновлено 25 липня 2021, 20:21
У продавчины здали нерви через спеку і вік, сказала власниця кіоску.
Їхати подалі через українську мову: власниця кіоску у Харкові закликала не роздувати скандал
Власниця магазину заявила, що продавчиня не володіє українською мовою / Соцмережі

Господарка кіоску у Харкові де продавчиня у відповідь на прохання клієнтки обслуговувати її українською мовою порадила покупниці "їхати в пі*ду", сказала, що у її співробітниці, яка не володіє українською, здали нерви через спеку і вік, а покупниця влаштувала провокацію. Провину своєї працівниці власниця магазину визнає, але у той же час закликає "не роздувати скандал з нічого", тому що "не важливо, хто якою мовою говорить". При цьому вона хотіла б поспілкуватися з Оксаною Хвилею – жінкою, якій нахамила продавчиня.

Як повідомляє харківський Telegram-канал Труха, авторам ресурсу написала дружина власника кіоску, яка розповіла, що покупниця неодноразово приходила за покупками до цього магазину, і одного разу зробила зауваження щодо використання української мови.

Їхати подалі через українську мову: власниця кіоску у Харкові закликала не роздувати скандал

За її словами, продавчиня сказала, що намагається, але не може розмовляти українською, після чого жінка підійшла до кіоску з дочкою і почала з'ясовувати, чому продавчиня не говорить українською з клієнтами, знімаючи діалог на телефон і провокуючи конфлікт.

відео дня

"Провина продавчині, звичайно ж, є, не стрималася, спека і вік роблять свою справу, була не права. У сторін завжди дві медалі і люди повинні залишатися людьми, поважати один одного...і не важливо, хто якою мовою розмовляє. Навіщо роздувати скандал з нічого...", - сказала власниця кіоску, попросивши номер телефону Оксани Хвилі.

До речі, з 16 січня 2021 року набув чинності закон, згідно з яким вся сфера обслуговування повністю переходить на українську мову. Продавці можуть розмовляти російською, якщо їх попросять про це клієнти. Порушення закону передбачає штраф від 5 100 до 6 800 тисяч гривень.

Нагадаємо, 25 липня у Харкові стався мовний скандал: покупниця Оксана Хвиля підійшла до одного з міських кіосків з напівфабрикатами і закликала продавщицю спілкуватися з нею українською мовою. У відповідь продавчиня почала закривати кіоск і порадила клієнтці "їхати в пі*ду" і там розмовляти українською мовою.читайте також"Українська мова - блювота": у Миколаєві викладач поважає Путіна, "ЛДНР" і очікує на розпад України

За словами Оксани, за три дні до цього стався ще один інцидент з нею і цією продавчинею. Покупниця сказала, що не буде шукати дрібницю, тому що її не обслуговують українською, після чого продавчинякинула в неї пакетом і грошима.

Крім того, як стверджує Оксана, продавчиня сказала, що приїхала з Росії, а української мови у Харкові "не буде".

Скандали через українську мову

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти