"На украинском разговаривайте в пи*де": у Харкові відмовилися обслуговувати державною

25 липня 2021, 12:48
За словами потерпілої, продавчиня запевняла, що сама вона росіянка і приїхала до Харкова з Росії, і "ніякої української тут не буде".
'На украинском разговаривайте в пи*де': у Харкові відмовилися обслуговувати державною
У Харкові відмовилися обслуговувати на державному / скріншот

У Харкові стався черговий мовний скандал. Продавчиня кіоску "Колосся. Долина смаку" відмовилася обслуговувати покупця українською, а після і зовсім закотила справжній скандал.

За словами потерпілої, продавчиня відмовила їй в обслуговуванні українською мовою, після того, як вона заговорила з нею державною і сказала, що дрібні купюри (в цьому випадку – 20 гривень), шукає тільки для тих, хто спілкується українською.

Після цього співробітниця торгової обвалила на останню свій словесний пронос, відібрала у неї сумку з продуктами і кинула жінці її 100-гривневу купюру, розповіла про неприємний інцидент харків'янка Оксана Хвиля на своїй сторінці в Facebook.

відео дня

"Вона почала кричати, щоб я котилася до Бандерштадту, що вона росіянка, приїхала з Росії, і що ніякої української тут не буде. Вона відібрала назад пакунок з товаром і кинула мені 100 гривень", – написала Оксана.

Пізніше жінка хотіла залагодити конфлікт з директором магазину, адже постійно купувала там продукти до того, як на роботу туди прийшла нова продавчиня і влаштувала скандал. Однак її начальниця, почувши українську, повісила слухавку. Ображена харків'янка підкреслила, що тепер готує офіційну скаргу: "і не тільки до омбудсмена".

За кілька днів Оксана повернулася в кіоск, аби зняти поведінку хамовитої продавчині на відео. Та одразу почала закривати магазин і казати "До свидания". На питання чому вона не хоче обслуговувати покупців українською мовою, продавчиня порадила їхати "в пі*ду", аби там говорити державною.

Очевидиця каже, що кіоск знаходиться на зупинці Сантехніка (Новопрудна) по вул.Дерев'янка і буде вдячна за "тролінг". У коментарях люди висловлюють своє невдоволення і підтримують потерпілу.

читайте такожНазивала мовний закон "фашистським": з Драгоманова звільнили скандальну професорку Більченко

Нагадаємо, раніше повідомлялося про скандальну заяву київської блогерши. Дівчина розкритикувала нові норми Закону про мову, назвавши українську мову "мерзенною". Після того як дівчина негативно відреагувала на нові норми закону про мову, її розкритикували в мережі, на що вона видалила пост, заявивши, що не хоче "принижуватися перед хворими людьми", а також подякувала за "піар".

Пізніше стало відомо про те, що дівчину звільнили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти