Єдиний реєстр енергоспоживачів створюється в інтересах Нафтогазу - експерт

15 вересня 2021, 10:43
Створення загальної бази споживачів необхідно Нафтогазу України для успішного стягування боргів з населення, зазначив юрист у газовій сфері Олег Бакулін.
Нафтогаз
У червні сформували робочу групу зі створення єдиного електронного реєстру споживачів електричної енергії, газу, тепла / ua.depositphotos.com

Створення єдиного електронного реєстру споживачів електроенергії, газу і тепла (е-споживач) вигідне передусім постачальнику останньої надії (ПОН), яким є ДК Нафтогаз України.

Таку думку озвучив юрист у газовій сфері Олег Бакулін під час ток-шоу Energy Freedom з Андрієм Куликовим, передає УНІАН.

"Механізм НКРЕКП для постачальника останньої надії не зовсім відповідає закону і створення бази (Єдиного реєстру енергоспоживачів, – ред.) якраз спрямоване на те, щоби задовольнити потреби саме постачальника останньої надії", – сказав експерт.

відео дня

За словами Бакуліна, створення загальної бази споживачів необхідно ПОН, яким є ДК Нафтогаз України, для успішного справляння боргів з населення.

"Мене трохи лякає інформація, що активну участь (у створенні єдиного реєстру енергоспоживачів, – ред.) бере постачальник останньої надії. Тому що у нього на ринку газу є проблема. До нього до реєстру потрапляє не споживач, а EIC-код, поштова адреса споживача, але не прізвище, ім'я та по батькові. Тобто персональні дані не потрапляють. І постачальник останньої надії має проблему зі стягненням заборгованості", - пояснив він.

Бакулін також висловив побоювання, пов'язані з невключенням до робочої групи зі створення Єдиного реєстру енергоспоживачів представників громадських організацій, які могли б зробити процес формування реєстру прозорішим.

Нагадаємо, в червні поточного року в Міністерстві енергетики України була сформована робоча група зі створення єдиного електронного реєстру споживачів електричної енергії, газу, тепла.

До складу робочої групи увійшли представники Міністерства енергетики, Міністерства розвитку громад і територій України, Державної податкової служби України, Міністерства соціальної політики, НЕК Укренерго, НКРЕКП, НАК Нафтогаз України, ГК Нафтогаз України, Оператор ГТС України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти