Дунайська комісія на позачерговій сесії зупинили повноваження росії в організації

18 березня 2022, 13:24
138
Прийнята постанова передбачає припинення повноважень всіх представників Росії та їх заступників у Дунайській комісії.
Дунайська комісія на позачерговій сесії зупинили повноваження росії в організації

Дунайська комісія прийняла постанову про зупинення повноважень росії в організації у зв'язку з військовою агресією рф проти України. Відповідне рішення було ухвалене 17 березня на позачерговій сесії організації, повідомляє Міністерство інфраструктури.

"Комісія засудила порушення принципів щодо вільного та безпечного судноплавства на Дунаї, а також інтересів та суверенних прав України. На росію покладається відповідальність за економічні збитки внаслідок зменшення вантажообороту в дельті Дунаю і в Чорному морі через воєнні небезпеки", - зазначається у повідомленні Мінінфраструктури.

Прийнята постанова передбачає припинення повноважень усіх представників росії та їх заступників в Дунайській комісії до відновлення миру, суверенітету і територіальної цілісності України в рамках її міжнародно визнаних кордонів; відсторонення представників росії від роботи у засіданнях Дунайської комісії і її робочих органів; звільнення громадян росії з дипломатичних та адміністративно-технічних посад Секретаріату Дунайській комісії.

відео дня

Дунайська комісія також звернулася до Комітету з перегляду Белградської Конвенції для пошуку рішень щодо того, чи може росія, як непридунайська держава, бути і надалі стороною Конвенції.

"Відповідне рішення Дунайської комісії є результатом спільної роботи фахівців Міністерства закордонних справ України, Міністерства інфраструктури України та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України", - підкреслили в МІУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти